Η Βραζιλία θυμήθηκε τη σάμπα, 4-1 την Ιαπωνία, ο Ρονάλντο ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίλερ
Η Βραζιλία θυμήθηκε για ένα ημίχρονο πως χορεύεται η σάμπα και το έδειξε και στην Ιαπωνία, η οποία είχε την... έμπνευση να προηγηθεί για 45 με ήρωα τον Καουαγκούτσι! Η «σελεσάο» επιβλήθηκε 4-1 της Ιαπωνίας, που είχε προηγηθεί στο 34, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Ρονάλντο (2), Ζουνίνιο και Τζιλμπέρτο. Ο Ρονάλντο έφτασε συνολικά τα 14 σε Μουντιάλ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκέρντ Μίλερ.
Η Βραζιλία θυμήθηκε για ένα ημίχρονο πως χορεύεται η σάμπα και το έδειξε και στην Ιαπωνία, η οποία είχε την… έμπνευση να προηγηθεί για 45 με ήρωα τον τερματοφύλακα Καουαγκούτσι!
Η «σελεσάο» επιβλήθηκε 4-1 της Ιαπωνίας, που είχε προηγηθεί στο 34, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Ρονάλντο (2), Ζουνίνιο και Τζιλμπέρτο μετά το 45ο λεπτό.
Με τα δύο γκολ ο Ρονάλντο έφτασε συνολικά τα 14 σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκέρντ Μίλερ.
Οι Βραζιλιάνοι θα αντιμετωπίσουν την Γκάνα την Τρίτη στο Ντόρτμουντ, για τη φάση των «16».
Ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές. Η επιλογή του να ξεκινήσει τον Ρομπίνιο δίπλα στον Ρονάλντο, στη θέση του Αντριάνο, έκανε την ομάδα πιό ευκίνητη στο χώρο της επίθεσης, εκεί δηλαδή που οι Βραζιλιάνοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα στα πρώτα ματς.
Έτσι η «σελεσάο» ξεκίνησε την αναμέτρηση πιέζοντας τους Ιάπωνες, οι οποίοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά τους Καουαγκούτσι, που κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα τουλάχιστον 5 φορές στα πρώτα 25 λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα ο Ιάπωνας γκολκίπερ απέκρουσε 2 σουτ του Ρονάλντο (7, 20), δύο του Ρομπίνιο (12, 16) και ένα του Ζουνίνιο (22).
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Βραζιλιάνοι ήταν κυρίαρχοι, οι Ιάπωνες κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 34. Τότε ο Ιναμότο πάσαρε στον Αλεξ, που με τη σειρά του βρήκε τον Ταμάντα, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντίντα.
Οι Βραζιλιάνοι όμως συνέχισαν να πιέζουν και λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με το πρώτο τέρμα στη διοργάνωση του παίκτη που έχει δεχθεί μεγαλύτερη κριτική από οποινδήποτε άλλον.
Ο λόγος για τον Ρονάλντο, που στο 45 εκμεταλεύτηκε πολύ όμορφη κεφαλιά πάσα του Σισίνιο, και με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη Βραζιλία αφού σε διάστημα έξι λεπτών κατάφερε να πάρει διαφορά δύο τερμάτων.
Στο 53 το εξαιρετικό σουτ του Ζουνίνιο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Καουαγκούτσι, ο οποίος φέρει και την ευθύνη, ενώ στο 59, μετά από κάθετη μπαλιά του Ροναλντίνιο, ο Τζιλμπέρτο με δυνατό διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
Στο 80ο λεπτό ο Ρονάλντο σημείωσε και δεύτερο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Αυτή ήταν και η δέκατη συνεχόμενη νίκη των Βραζιλιάνων σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (7 το 2002, 3 το 2006) διευρύνοντας έτσι το σχετικό ρεκόρ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.