Πιθανότητες να ενισχύσει τη Σουηδία κόντρα στην Γερμανία απέκτησε ο Ιμπραΐμοβιτς
Βελτίωνεται μέρα με την ημέρα η κατάσταση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο επιθετικός της Σουηδίας προπονήθηκε την Πέμπτη για περισσότερο από μία ώρα και όπως ανακοίνωσε ο Λαρς Λάγκερμπακ ενδέχεται να αγωνισθεί το Σάββατο κόντρα στην «οικοδέσποινα» Γερμανία για την πρόκριση στην οκτάδα. Οι Σουηδοί, πάντως, τρώνε καλού κακού το δικό τους... φαγητό!
Βελτίωνεται μέρα με την ημέρα η κατάσταση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο επιθετικός της Σουηδίας προπονήθηκε την Πέμπτη για περισσότερο από μία ώρα και όπως ανακοίνωσε ο Λαρς Λάγκερμπακ ενδέχεται να αγωνισθεί το Σάββατο κόντρα στην «οικοδέσποινα» Γερμανία για την πρόκριση στην οκτάδα.
«Προπονήθηκε και η εξέλιξη αυτή είναι θετική» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σκανδιναβών και συνέχισε:
«Βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Είναι ένα πράγμα να κάνεις μια προπόνηση για 65 λεπτά και άλλο να παίζεις σε έναν αγώνα. Θα πρέπει να δούμε, αλλά ελπίζουμε.»
Καθώς φαίνεται όμως οι Σουηδοί ανησυχούν και για εξωαγωνιστικούς λόγους εν όψει του αγώνα με την Γερμανία.
«Εμείς τρώμε ό,τι ετοιμάζει ο δικός μας σεφ. Απλώς για ασφάλεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας της ομάδας, Αντρέας Ισακσον.
Ο πανήψυλος (1.99μ.) γκολκίπερ προέβη σε μία δήλωσε που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προκλητική. Όταν ρωτήθηκε για την αναμέτρηση με τη Γερμανία και τον πρώτο σκόρερ της, Μίροσλαβ Κλόζε, απάντησε: «Ποιος είναι αυτός;»!
Ωστόσο αργότεραεπανόρθωσε, λέγοντας: «Ξέρω τον Κλόζε. Και μόνο το γεγονός ότι έχει πετύχει τέσσερα γκολ έως τώρα σημαίνει ότι θα πρέπει να τον προσέξουμε πάρα πολύ».
Ενα περιστατικό πριν από μισόν αιώνα, ήταν αυτό που δημιούργησε αμφιβολίες για τη στάση των Γερμανών.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, η διοργανώτρια Σουηδία είχε νικήσει 3-1 τα «πάντσερ» στον ημιτελικό του Γκέτεμποργκ.
Από τότε και για αρκετούς μήνες, τα βενζινάδικα στη Γερμανία δεν εξυπηρετούσαν τους Σουηδούς τουρίστες, ενώ τα σουηδικά φαγητά αφαιρέθηκαν από τα μενού των εστιατορίων!
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Εθνική ομάδα Κ-16 του Πακιστάν θα συμμετάσχει σε αναπτυξιακό τουρνουά υπό την αιγίδα της UEFA, κάτι που ανοίγει την... συζήτηση και για τις «μεγάλες» ομάδες της χώρας.