43

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 15 και 16 Ιουνίου, με τις οποίες ολοκληρώνεται η αυστριακή προεδρία.

Βασικά θέματα συζήτησης στην ατζέντα της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στο Ευρωσύνταγμα και η πορεία της διεύρυνσης, οι αποφάσεις επί των οποίων συμφωνήθηκαν στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης την Παρασκευή την πρώτη του συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, ενώ πιθανότατα θα έχει και μια σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κ.Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ