38

Την ενοχή του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελήμονα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο εισαγγελέας δέχθηκε όλο το κατηγορητήριο σε βάρος του Παντελεήμονα, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος υπεξαίρεσε από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη ποσό ύψους περίπου 277.000 ευρώ την τριετία 1995-1998.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο κατηγορούμενος επεδίωκε τη διάλυση της μονής, με σκοπό να έχει ο ίδιος απόλυτο έλεγχο στην οικονομική διαχείρισή της. Χαρακτήρισε επίσης αόριστα τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παντελεήμων για κακοδιαχείριση από πλευράς των μοναχών, ενώ έκανε λόγο για «φιλοχρηματία» του ιεράρχη, που τον οδήγησε σε αυτές τις ενέργειες, ώστε να οικειοποιηθεί τα χρήματα.

Τέλος, ο εισαγγελέας αναφερόμενος στο ποσό του περίπου 1 δισ. δρχ. που έχει σε λογαριασμό του ο Παντελεήμων είπε ότι κανένας δεν βγάζει από το μισθό του τόσα χρήματα, παρά μόνο εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ