Σε μεγάλη ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα επενδύει ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Μέτοχος σε μεγάλη ρωσική εφημερίδα, συχνά επικριτική προς το Κρεμλίνο, ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος αγόρασε μαζί με επιχειρηματία συνεργάτη του το 49% της ανεξάρτητης Novaya Gazeta δεσμευόμενος για πολυφωνία απόψεων.
51
Μέτοχος σε μεγάλη ρωσική εφημερίδα, συχνά επικριτική προς το Κρεμλίνο, ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος αγόρασε μαζί με επιχειρηματία συνεργάτη του το 49% της ανεξάρτητης Novaya Gazeta.
Σε ομιλία του σε διεθνές φόρουμ για τα μέσα ενημέρωσης ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επισήμανε πως η εφημερίδα πρέπει να διατηρήσει την πολυφωνία στις απόψεις που τη διακρίνει.
«Από κοινού με το φίλο μου [επιχειρηματία και βουλευτή] Αλεξάντρ Λεμπέντεφ αγοράσαμε το 49% των μετοχών της πολύ δημοφιλούς 15μερης εφημερίδας Novaya Gazeta», τόνισε ο Γκορμπατσόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου.
«Η πλειοψηφία του 51% των μετοχών θα παραμείνει στα χέρια της συντακτικής ομάδας, η οποία θα πρέπει να διατηρήσει τη δημιουργική της ορμή, χωρίς συνάμα να παραμελεί την πολυφωνία στις απόψεις: δεν προτιθέμεθα να ευθυγραμμίσουμε την εφημερίδα στις επιχειρηματικές ανάγκες» επισήμανε.
Η Novaya Gazeta, που είναι γνωστή για τα εμπρηστικά της άρθρα, κυρίως για τη διαφθορά και την Τσετσενία, και η οποία έχει μεγάλη κυκλοφορία στη ρωσική περιφέρεια θα κυκλοφορήσει από το 2007 «με διαφορετικό σχήμα» αποκάλυψε ο Γκορμπατσόφ.
Η επιρροή του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τύπο της Ρωσίας είναι μεγάλη· τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα είναι κρατικά και οι περισσότερες εφημερίδες είναι ιδιοκτησίας επιχειρηματιών που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, επισημαίνει το BBC.
Ο αρχιτέκτονας της «περεστρόικα» δήλωσε πως κατά τη γνώμη του ο Τύπος παραμένει παρά ταύτα ελεύθερος στη σημερινή Ρωσία του Πούτιν: «Δεν μπορώ να πώ ότι δεν υπάρχει ελευθερία σήμερα στις απόψεις και στον Τύπο. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας δύσκολης διαδικασίας, όμως θαρρώ ότι αυτή προοδεύει με επιτυχία» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Ισόβια για τη δολοφονία 34χρονου στις Σέρρες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Βαριές ποινές και σε τρεις συνεργούς
- Ριάνα: Έκανε τατουάζ ζωγραφιά των παιδιών της
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442