53

Κυβερνητικό ανασχηματισμό πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, τοποθετώντας νέους υπουργούς σε έξι από τα 11 υπουργεία.

Από την κυβέρνηση αποχωρούν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης.

Νέος υπουργός Εξωτερικών διορίστηκε ο μέχρι σήμερα υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας και υπουργός Αμυνας ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Φοίβος Κλόκκαρης.

Επίσης, χαρτοφυλάκια ανέλαβαν ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους (υπουργός Δικαιοσύνης), ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου Αντώνης Βασιλείου (υπουργός Εργασίας), ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Φώτης Φωτίου (υπουργός Γεωργίας), ο επιχειρηματίας Αντώνης Μιχαηλίδης (υπουργός Εμπορίου) και ο οικονομολόγος Χάρης Χαραλάμπους (υπουργός Υγείας).

Στα υπουργεία τους παραμένουν οι υπουργοί Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου και Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης.

Ο απερχόμενος yπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πικρία από την απόφαση του T.Παπαδόπουλου να τον θέσει εκτός κυβερνήσεως. «Σέβομαι απόλυτα την πολιτική διεργασία που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, όπως δέχθηκα και την πολιτική διεργασία, που με όρισε υπουργό το Μάρτιο του 2003», δήλωσε ο κ. Ιακώβου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιακώβου, ο Κύπριος πρόεδρος του ζήτησε να μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα πράξει.

Η νέα σύνθεση της κυπριακής κυβέρνησης, που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής, είναι:

Υπουργός Αμυνας: Φοίβος Κλόκκαρης
Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλοντος: Φώτης Φωτίου
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως: Σοφοκλής Σοφοκλέους
Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού: Αντώνης Μιχαηλίδης
Υπουργός Εξωτερικών: Γιώργος Λιλλήκας
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αντώνης Βασιλείου
Υπουργός Εσωτερικών: Ανδρέας Χρίστου
Υπουργός Οικονομικών: Μιχάλης Σαρρής
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Πεύκιος Γιωργιάδης
Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων: Χάρης Θράσου
Υπουργός Υγείας: Χάρης Χαραλάμπους
Καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα ασκεί ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής.

Οι νέοι υπουργοί θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr