Νέα επεισόδια σε δύο προάστεια του Παρισιού
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Γάλλους αφρικανικής καταγωγής και τις δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, σε δύο υποβαθμισμένα προάστεια, ανατολικά του Παρισιού. Τέσσερις τραυματίες. Προειδοποιεί ο Σαρκοζί.
43
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Γάλλους αφρικανικής καταγωγής και τις δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, σε δύο υποβαθμισμένα προάστεια, ανατολικά του Παρισιού. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.
Επίκεντρο των επεισοδίων ήταν και πάλι τα προάστεια Μοντφερμέιγ και Κλισί σου Μπουά, όπου εκατοντάδες νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότωφ εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και πυρπόλησαν ένα περιπολικό.
Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί στο Μοντφερμέιγ και ένας στο Κλισί σου Μπουά. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε διαδηλωτές. Μεταξύ αυτών είναι και ο 18χρονος Μουχιτίν Αλτούν, ο οποίος το περασμένο φθινόπωρο είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα όταν είχε καταφύγει μαζί με άλλους δύο νεαρούς σε έναν υποσταθμό υψηλής τάσης, κυνηγημένος από την αστυνομία.
Οι άλλοι δύο σύντροφοι του Αλτούν είχαν χάσει τότε τη ζωή τους, γεγονος που πυροδότησε τα βίαια επεισόδια στις υποβαθμισμένες περιοχές της Γαλλίας για έναν μήνα.
Οι ταραχές αναζωπυρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας όταν εκατοντάδες νεαροί επιτέθηκαν στην κατοικία του δημάρχου του Μοντφερμέιγ, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο είχε απαγορεύσει με απόφασή του κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων για νέους κάτω των 18 ετών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζι μετέβη το βράδυ της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα του γειτονικού προαστείου Γκανί και υποστήριξε ότι τα επεισόδια ήταν «προμελετημένα» από κάποιους «αλήτες», που ήθελαν να προκαλέσουν «μεγάλες ζημιές και τραυματισμούς».
Ο Σαρκοζί προειδοποίησε μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψει την «αναταραχή» στα προάστεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Καιρός: Θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα – Πότε θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 34°C
- ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις Αυτιά για «χωριά ΑμεΑ» προσβάλλουν τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τον πολιτισμό
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442