Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημες ανακοινώσεις από τη ΝΔ για υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες

Επίσημες ανακοινώσεις από τη ΝΔ για υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες

Τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα στηρίξει στις εκλογές ανακοίνωσε η Ρηγίλλης· στα μέσα Ιουνίου η υποψηφιότητα για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Συστάσεις για προεκλογικό αγώνα μακριά από την πόλωση και την οξύτητα έδωσε ο Κ.Καραμανλής.

71

Τα ονόματα αρκετών υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα στηρίξει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ρηγίλλης. Συστάσεις για προεκλογικό αγώνα μακριά από την πόλωση και την οξύτητα έδωσε ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, «η ΝΔ επιθυμεί το διάλογο και το ήπιο κλίμα, κάτι που δεν βολεύει άλλους, που στερούνται πολιτικού λόγου και προτάσεων».

Περιγράφοντας τα κριτήρια των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ, αλλά και χαράζοντας τη στρατηγική του κόμματος για τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Στηρίξαμε και στηρίζουμε ανθρώπους που δεν είναι στενά κομματικές επιλογές με κριτήριο την ικανότητά τους. Τα κόμματα έχουν τις προτιμήσεις τους, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δική της δυναμική, που δεν εγκλωβίζεται σε στενά κομματικά πλαίσια».

«Στρατηγική επιλογή» συμπλήρωσε, «είναι ότι προσεγγίζουμε τις εκλογές, με γνώμονα ότι ο μεγάλος νικητής θα είναι η Αυτοδιοίκηση».

Αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στηρίζει την Αυτοδιοίκηση «θεσμικά και οικονομικά», ότι «οι εκκρεμότητες έχουν αντιμετωπιστεί» και ότι «η ΝΔ εμπιστεύεται τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης».

Δεσμεύτηκε δε, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό (80%) του Δ ΚΠΣ θα κατευθυνθεί στην ελληνική περιφέρεια και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αλλαγή της διοικητικής δομής μέσα από διάλογο, ενώ είναι δεδομένη η οικονομική στήριξη στην περιφέρεια.

Μιλώντας γενικότερα για την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσον της μεταρρυθμιστικής της προσπάθειας και ότι τα μηνύματα είναι θετικά, όπως επίσης και ότι είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την οικονομία. «Η κυβέρνηση όμως δεν εφησυχάζει» κατέληξε.

«Επειδή στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές κρίνεται, κατά κύριο λόγο, η αυτοδιοικητική πολιτική, η ΝΔ, ως κόμμα, προσέρχεται με το κεκτημένο το οποίο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει πετύχει στον τομέα της Αυτοδιοίκησης» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

«Οι υποψήφιοι που στηρίζουμε είναι πρόσωπα ικανά, πρόσωπα κατάλληλα για να υπηρετήσουν το αξίωμα. Είναι εν ενεργεία νομάρχες, εν ενεργεία δήμαρχοι με πολύ σημαντικό έργο την προηγούμενη τετραετία, στους οποίους επαναλαμβάνουμε τη στήριξή μας στο πρόσωπο τους. Είναι και πολλές καινούργιες υποψηφιότητες, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές και νομίζουμε ότι θα είναι νικηφόρες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Για την υπερνομαρχία (Αθηνών-Πειραιώς) θα υπάρξει ξεχωριστή ανακοίνωση στο μέλλον» ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

Ο κ. Ζαγορίτης «αποκάλυψε» ότι ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς δεν θα είναι βουλευτής. Η φημολογία κάνει λόγο για άνδρα που προέρχεται από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ η ανακοίνωση του ονόματος αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι έγινε άρτια δουλειά από το γραμματέα του κόμματος, ότι οι υποψήφιοι εγκρίθηκαν ομόφωνα και ότι η επιλογή των προσώπων έγινε με γνώμονα την ευρύτερη απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι ανακοινώθηκε και τυπικά η δική του υποψηφιότητα για την Αθήνα και προσέθεσε ότι στις 15 Ιουνίου θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το όνομα, το σήμα και τα πρόσωπα του συνδυασμού του. Είπε επίσης ότι αναμέννει και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, για να έχει συζητήσεις μαζί του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι οι επιλογές των υποψηφίων έγιναν με βάση την αξία τους και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

«Πάμε όλοι μαζί για μια νέα μεγάλη νίκη στις 15 Οκτωβρίου, που θα είναι η νίκη της Θεσσαλονίκης. Τελικός κριτής θα είναι ο λαός. Αυτόν εμπιστευόμαστε, σε αυτόν απολογούμαστε, αυτός μας στηρίζει» δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τη ΝΔ για τη στήριξη και προσέθεσε: «Περιμένουμε και άλλες πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τον αγώνα μας, που είναι αγώνας πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές».

Ποσοστό μεγαλύτερο του 55% στις δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου ζήτησε από το εκλογικό σώμα του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για το έτος 2005.

Αναφερόμενος στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο διακριτές επιλογές για τους πολίτες.

«Η μία είναι του ΠΑΣΟΚ, που έχει παρουσιάσει πρόταση για την αποκέντρωση και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και η άλλη της ΝΔ, που προωθεί την περαιτέρω συγκέντρωση της εξουσίας» τόνισε.

Οι κυριότερες υποψηφιότητες

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Ρηγίλλης για 41 νομαρχίες και 35 δήμους που ήταν πρωτεύουσες νομών, συν έξι μεγάλων πόλεων. Απομένουν ακόμη 11 νομαρχίες, καθώς και η υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

Απο τους ήδη νομάρχες δεν βάζουν ξανά υποψηφιότητα τέσσερις, στους νομούς Ημαθίας, Αρτας, Λευκάδας και Φωκίδας, με δική τους απόφαση.

Η Ρηγίλλης επικύρωσε και τυπικά την υποψηφιότητα του τέως υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη για το Δήμο Αθηναίων, ενώ τις δημαρχίες Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα διεκδικήσουν εκ νέου οι νυν δήμαρχοι, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Χρήστος Αγραπίδης.

Τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει και πάλι ο νυν νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής υποψήφιος είναι ο Λεωνίδας Κουρής και στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής ο Γιώργος Λιάκος.

Στη Νομαρχία Έβρου υποψήφιος της ΝΔ θα είναι ο νυν βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη για την υποψηφιότητά του.

Στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης (υποψήφια του ΠΑΣΟΚ η Γκιουλ Καραχασάν) η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν υπερνομάρχη, Κωνσταντίνο Ιατρό, ενώ στην υπερνομαρχία Έβρου-Ροδόπης το γεωπόνο Στέφανο Σπάση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024