Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για το αγροτικό
Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή για το αγροτικό, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ελλάδα είναι στην 7η θέση στην ΕΕ σε ότι αφορά το αγροτικό εισόδημα, είπε ο κ. Μπασιάκος.
27
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή για το αγροτικό, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η χώρα μας, το 2005 βρίσκεται στην έβδομη καλύτερη θέση στο σύνολο των χωρών της ΕΕ και ειδικότερα των 15 παλαιών χωρών, ως προς την διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος και με στοιχεία της Eurostat, τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ από πλευράς αγροτικού εισοδήματος» υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κουτσούκος, Δριβελέγκας, Χατζημιχάλης και Κατσιφάρας, καθώς και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Ροδούλα Ζήση, κατηγόρησαν τη ΝΔ για αθέτηση των προεκλογικών της υποσχέσεων προς τους αγρότες, ανικανότητα στις διαπραγματεύσεις για το βαμβάκι, τον καπνό και τη ζάχαρη, καθώς και αποτυχία στη διαδικασία απόδοσης των οριστικών δικαιωμάτων.
Ιδιαίτερα δε, στάθηκαν στην παρακράτηση του 10% σε σειρά επιδοτήσεων, σημειώνοντας ότι συνιστά το μέγιστο προβλεπόμενο όριο «με ευθύνη της κυβέρνησης».
Απαντώντας, ο κ. Μπασιάκος και ο υφυπουργός Α.Κοντός επισήμαναν ότι η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έστειλε τα οριστικά δικαιώματα στους αγρότες και απέδωσαν τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν, στα ελλιπή στοιχεία που είχε παραδώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεπεία ελλιπών ελέγχων για τους οποίους η Ελλάδα έχει πληρώσει πρόστιμα στην ΕΕ.
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι φέτος οι επιδοτήσεις καταβλήθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και πως τα παρακρατήματα συναποφασίστηκαν με την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αχτσιόγλου: Στην Ελλάδα οι μισθοί βρίσκονται στην τελευταία θέση – Η Πρωτομαγιά είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή
- Νέα Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι τη στιγμή της επέμβασης αστυνομικών σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
- Ο viral οπαδός της Γιουνάιτεντ… τραυματίστηκε στο Βαλένθια – Παναθηναϊκός (pic)
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- ΠΑΟΚ: Ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442