Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Επαφές Παπουτσή – Μπεγλίτη στις Βρυξέλλες για τη διεύρυνση της Ευρώπης
Το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ και η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι κ.κ. Παπουτσής και Μπεγλίτης το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες σε συναντήσεις που είχαν με τους επιτρόπους Όλι Ρεν και Μάργκοτ Βάλστρομ.
Το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ και η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι κ.κ. Παπουτσής και Μπεγλίτης το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες σε συναντήσεις που είχαν με τους επιτρόπους Όλι Ρεν και Μάργκοτ Βάλστρομ.
Όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι δύο βουλευτές εξέφρασαν προς τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση επίτροπο Όλι Ρεν την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία της διεύρυνσης, κυρίως δε προς την περιοχή των Βαλκανίων.
Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζει, επισημαίνοντας ωστόσο στο Φινλανδό επίτροπο ότι η Επιτροπή θα πρέπει να καταστήσει σαφές, τόσο στην Τουρκία όσο και στα άλλα υποψήφια κράτη, ότι δεν μπορεί το καθένα να δίνει τη δική του ερμηνεία στο τι είναι το κοινοτικό κεκτημένο και να προσαρμόζει αναλόγως την υποχρέωση της εναρμόνισής του προς αυτό.
Ο Χρ.Παπουτσής σημείωσε ακόμη πως η Τουρκία εξακολουθεί να μη συμπεριφέρεται εποικοδομητικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, δημιουργώντας εντάσεις και αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως στην περίπτωση της στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποιεί στο Αιγαίο.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ακόμη ότι και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει προβληματισμός ως προς το ζήτημα της προώθησης των αλλαγών που έχει ζητήσει η ΕΕ από την Αγκυρα.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ σημείωσαν προς τον Όλι Ρεν το ζήτημα της τόνωσης της αξιοπιστίας των πολιτικών θέσεων της ΕΕ στο ζήτημα του Κοσόβου.
Κατά τη συνάντηση, εξετάσθηκαν και τα θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της διαδικασίας επικύρωσης της Συνταγματικής Συνθήκης, ενώ διατυπώθηκε σκέψεις για το μέλλον της Ευρώπης καθώς και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου