Οι δεύτεροι αγώνες των πλέι οφ οδηγούν στην πρόκριση ή στην παράταση της αγωνίας
Πρόκριση ή ισοφάριση; Την Τετάρτη διεξάγονται οι δεύτεροι αγώνες της α φάσης των πλέι της Α1 μπάσκετ, με τους νικητές της Δευτέρας να διεκδικούν την πρόκριση και τους ηττημένους να φιλοδοξούν στο 1-1. Οι αναμετρήσεις: Πανελλήνιος-Αρης, ΠΑΟΚ-Μαρούσι, Πανιώνιος-ΠΑΟ, ΑΕΚ-ΟΣΦΠ.
Την Τετάρτη διεξάγονται οι δεύτεροι αγώνες, με τους νικητές της Δευτέρας να διεκδικούν την πρόκριση και τους ηττημένους να φιλοδοξούν πως θα ισοφαρίσουν τη σειρά σε 1-1, εκμεταλλευόμενοι τον παράγοντα έδρα.
Η πρεμιέρα των πλέι οφ δεν έφερε την έκπληξη, καθώς οι έδρες είχαν την τιμητική τους. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Aρης έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Πανελλήνιο, αντίστοιχα.
Αν δεν… ήταν ο Αλέξης Κυρίτσης στο Μαρούσι, ο ΠΑΟΚ θα είχε γίνει η μόνη φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία θα είχε «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου.
Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων αρχίζει στις 16:00 με την αναμέτρηση Πανελλήνιος-Αρης. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, αλλά ο Κροάτης γκαρντ (έχασε τον πρώτο αγώνα) δηλώνει αποφασισμένος να «σφίξει τα δόντια» και να βοηθήσει την ομάδα της Κυψέλης.
Εκτός για 20 ημέρες παραμένει ο Στέφαν Νάτζφεϊ, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Για τον Αρη επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Μπρούερ. Ο Αμερικανός ήταν στη δωδεκάδα τη Δευυτέρα, αλλά δεν αγωνίστηκε κάτι που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη.
Στον πάγκο του Πανελληνίου δεν θα καθίσει και πάλι ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος είναι τιμωρημένος με τρεις αγωνιστικές για εξύβριση προς τον διαιτητή Νίκο Ζαβλανό στον αγώνα με την ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική. Με τους Θανάση Σκουρτόπουλο και Τζίμη Κουστένη σε ρόλο βασικού προπονητή, ο Πανελλήνιος ελπίζει πως θα ισοφαρίσει σε 1-1.
Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να κάνει το 2-0, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός τρίτου αγώνα και να έχει χρόνο να προετοιμαστεί για την ημιτελική φάση που έπεται.
Στις 19:00 ανοίγουν οι πύλες της Πυλαίας για τη «μάχη» ΠΑΟΚ-Μαρούσι. Τα προγνωστικά είναι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Τα νούμερα, όμως, «χρίζουν» φαβορί τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Το Μαρούσι μετράει πέντε νίκες και μηδέν ήττες απέναντι στον ΠΑΟΚ σε κύπελλο Ελλάδας, πρωτάθλημα και πλέι οφ. Θα καταφέρει ο Σούλης Μαρκόπουλος να σταματήσει το νικηφόρο σερί του αντιπάλου ή θα προκριθεί στα ημιτελικά το Μαρούσι;
Στις 21:00 θα δοθεί το τζάμπολ των αναμετρήσεων Πανιώνιος-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Στο κλειστό του Ελληνικού, οι «κυανέρυθροι» θα παλέψουν για μια αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά με μικρές ελπίδες για το 1-1.
Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός δεν φαίνεται διατεθειμένος να… χρονοτριβήσει και αύριο θέλει να «καθαρίσει» τη σειρά, προκειμένου να περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Αρης-Πανελλήνιος.
Με… άγριες διαθέσεις θα μεταβεί στο κλειστό του Γαλατσίου ο Ολυμπιακός. Η άνετη νίκη άνοιξε την… όρεξη των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ θα επιδιώξει να φανεί αντάξια του ονόματος και της Ιστορίας της, προβάλλοντας τουλάχιστον στην έδρα της αντίσταση στους «ερυθρόλευκους».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της α΄ φάσης των πλέι οφ έχει ως εξής:
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
Ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Κάιλ Κούζμα, εντυπωσιάστηκε με την ατμόσφαιρα του κόσμου του Ολυμπιακού - «Πρέπει να παίξω εδώ», η ανάρτηση του Αμερικανού φόργουορντ.