Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Η βενζίνη εκτός προδιαγραφών σε ένα στα δέκα πρατήρια
Ένα στα δέκα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πωλούν αμόλυβδη βενζίνη εκτός προδιαγραφών, δείχνει έρευνα για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος. Το 18% των πρατηριούχων αρνήθηκε τη δειγματοληψία, αλλά η Ομοσπονδία θεωρεί χαμηλό το ποσοστό νοθείας.
Ένα στα δέκα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πωλούν αμόλυβδη βενζίνη εκτός προδιαγραφών, δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Inspectorate Hellas για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.
Η τυχαία δειγματοληψία συμπεριέλαβε 200 πρατήρια, από τα οποία 140 στην Αττική και 60 στη Θεσσαλονίκη. Πάντως ένα ποσοστό 18% των πρατηριούχων αρνήθηκε τη δειγματοληψία.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Δημήτρης Μακρυβέλιος δήλωσε ότι τα ποσοστά νοθείας βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και εκτιμά ότι δύο είναι οι παράγοντες που οδηγούν στη διαμόρφωση αυτού του φαινομένου.
Το απαρχαιωμένο σύστημα διακίνησης και διάθεσης υγρών καυσίμων που δεν διασφαλίζει την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής εμπορίας και πώλησης και η συμπεριφορά ορισμένων επαγγελματιών επίσης σε όλα τα στάδια παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας.
Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, το 83% των πρατηρίων της Αθήνας και το 74% των πρατηρίων της Θεσσαλονίκης πωλούν καύσιμα εντός προδιαγραφών ενώ το 18% πωλεί πετρέλαιο κίνησης με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο.
Στην αμόλυβδη, ένα στα 10 πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι εκτός προδιαγραφών ενώ το 86% των πρατηρίων σε Αθήνα και το 74% των πρατηρίων στην Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στην έρευνα να μην πωλούν νοθευμένα καύσιμα.
Η έρευνα παρουσιάστηκε το Σάββατο στο πλαίσιο εκδηλώσεων της πρώτης διεθνούς εκθεσης πρατηρίων υγρών καυσίμων, πλυντηρίων, λιπαντηρίων και σταθμών φροντίδας αυτοκινήτων.
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Θανάσης Σκορδάς επισήμανε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με σκοπό να διασφαλιστούν τόσο οι καλοί επαγγελματίες όσο και ο καταναλωτής.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου