Ο Τεροβίτσας «άρχοντας» του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας
Ο Βασίλης Τεροβίτσας θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο «Παγκρήτιο». Είναι η πρώτη συμμετοχή του σε τελικό, ενώ στην Α Εθνική έχει διαιτητεύσει 7 παιχνίδια της εφετινής περιόδου.
Ο Βασίλης Τεροβίτσας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο «Παγκρήτιο».
Ο 41χρονος διαιτητής μπήκε στην κληρωτίδα μαζί με τον Θανάση Μπριάκο (Ηπείρου) και τον Γιώργο Κασναφέρη (Αθήνας). Στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Κύρος Βασσάρας, καθώς δήλωσε κώλυμα, απόφαση που πιθανότατα συνδέεται με το ενδεχόμενο παρουσίας του στο Μουντιάλ.
Ο Τεροβίτσας θα σφυρίξει για πρώτη φορά σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ στην Α Εθνική έχει διαιτητεύσει 7 παιχνίδια της εφετινής περιόδου.
Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που σφύριξε τις ήττες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στις 29 Ιανουαρίου και 3 Απριλίου αντίστοιχα.
Σφύριξε επίσης στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αιγάλεω εκτός έδρας με 3-1 (5/12/2005), αλλά και τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του ΟΦΗ με 2-0 στις 5 Μαρτίου 2006.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μάκης Γερμανάκος, αμέσως μετά την κλήρωση μίλησε για την ψυχολογία του διαιτητή σε τέτοια ματς, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ για τη στάση τους.
«Είναι τιμή και των δύο ΠΑΕ που δέχτηκαν να μην ισχύσει η εντοπιότητα και να μπουν στην κλήρωση διαιτητές από τον σύνδεσμο Αθηνών και Πειραιά. Δείχνει πρόοδο στη σκέψη και τη νοοτροπία τους.
» Ένας τελικός είναι καταξίωση για κάθε διαιτητή. Ειδικά για τον Τεροβίτσα, που σφυρίζει για πρώτη φορά σε τελικό, όπως και για τους βοηθούς και για τον τέταρτο. Είναι το σημείο όπου επιβραβεύονται όλοι οι κόποι της χρονιάς».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Το Σάββατο (25/4) το βλέμμα του ελληνικού μπάσκετ θα είναι στραμμένο στο Nick Galis Hall για χάρη των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκου Γκάλη και η αίσθηση που γεννάται, θυμίζει κάτι από τα παλιά.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της επαρχίας Θαμόρα στην Ισπανία, το δυστύχημα του Ντιόγκο Ζότα αποδόθηκε σε μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα σε σκάσιμο ελαστικού.
Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προέτρεψαν τον Ράφα Μπενίτεθ να μην δίνει σημασία στις φήμες και του ζήτησαν να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.