Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμαξοστάσιο στο Αλσος Βεΐκου για τη νέα γραμμή του Μετρό της πρωτεύουσας

Αμαξοστάσιο στο Αλσος Βεΐκου για τη νέα γραμμή του Μετρό της πρωτεύουσας

Στην περιοχή του Αλσους Βεΐκου θα στηθεί το αμαξοστάσιο της νέας επέκτασης του Μετρό, η οποία θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα περνά από την Κυψέλη, τα Εξάρχεια, την Κατεχάκη, τη Φιλοθέη και θα καταλήγει στο Μαρούσι. Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύθηκε ήδη.

30

Στην περιοχή του Αλσους Βεΐκου θα στηθεί το αμαξοστάσιο της νέας επέκτασης του Μετρό της Αθήνας, η οποία θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα περνά από την Κυψέλη, τα Εξάρχεια, την Κατεχάκη, τη Φιλοθέη και θα καταλήγει στο Μαρούσι. Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύθηκε ήδη.

Η Γραμμή 4 προέκυψε από τη συνένωση των δύο επεκτάσεων, Η πρώτη αφορούσε την επέκταση από το Πανεπιστήμιο, τα Εξάρχεια, τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα Δικαστήρια, την Κυψέλη και το Γαλάτσι και η δεύτερη το τμήμα από την Πανόρμου προς Φάρο, Σίδερα Χαλανδρίου, OΑΚΑ και Μαρούσι.

Η νέα αυτή γραμμή περνά από πυκνοκατοικημένες περιοχές και συνδέει ορισμένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία (Παίδων, Λαϊκό), τα δικαστήρια της Ευελπίδων και την Πανεπιστημιούπολη.

Το μήκος της είναι 19,6χλμ, θα έχει 20 σταθμούς, προϋπολογισμό κατασκευής περίπου 2,1 δισ. ευρώ και θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 400.000 επιβάτες.

Όπως γράφουν Τα Νέα της Πέμπτης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έχει προτείνει τη χρηματοδότηση κατασκευής της νέας αυτής γραμμής του Μετρό μέσω ειδικού χρηματοδοτικού σχήματος, που θα αφορά την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων των διοδίων της Αττικής Oδού για μια ορισμένη χρονική περίοδο μετά την απόδοσή της από την παραχωρησιούχο εταιρεία στο Δημόσιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024