Ανοίγει στον Βόλο η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής
Αρχίζει την Πέμπτη στη Νέα Ιωνία Βόλου το 26ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών-νεανίδων, ενώ στις 4-7 Μαΐου θα διεξαχθεί η αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών. Την πρόκρισή της στον τελικό του ομαδικού θα επιδιώξει η εθνική γυναικών.
Αρχίζει την Πέμπτη στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου το 26ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών-νεανίδων, ενώ στις 4-7 Μαΐου θα διεξαχθεί η αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών.
Το αθλητικό κέντρο της Νέας Ιωνίας θα φιλοξενήσει τους αγώνες σε νεότευκτη σάλα του περισσότερους από 1.400 αθλητές, αθλήτριες, κριτές και συνοδούς 39 χωρών.
Την εθνική μας ομάδα των γυναικών συγκροτούν οι Στεφανί Μπισμπίκου, Μαρία Αποστολίδη, Βασιλική Γεωργακοπούλου, Βικτωρία Τσακαλίδου και Πασχαλίνα Μητράκου ενώ την αντίστοιχη των νεανίδων οι Δέσποινα Γρηγοριάδου, Αννα Ορφανού, Μαρία Παρσαντανιάν, Ιωάννα Ξουλόγη και Ελισάβετ Μητράκου.
Δυνατή ομάδα παρουσιάζει η Ελλάδα και στους άνδρες, παρά την απουσία του Ολυμπιονίκη των κρίκων Δημοσθένη Ταμπάκου, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος από το τεχνικό επιτελείο της ΕΓΟ λόγω ενός τραυματισμού.
Εκτός του Βλάση Μάρα και του Βασίλη Τσολακίδη, που έχουν και τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμη στους άνδρες οι Δημήτρης Μαρκούσης, Κώστας Μπαρμπάκης, Χρήστος Λιμπανοβνός, Βασίλης Τσολακίδης (αναπληρωματικός ο Γιάννης Ζαχαριάδης) και στους έφηβους οι Μιχάλης Δουλκερίδης, Σταύρος Κέκελος, Λευτέρης Κοσμίδης, Ξενοφών Κοσμίδης, Παναγιώτης Τούγκας (αναπληρωματικός ο Γιάννης Τούγκας).
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αρχίζει την Πέμπτη με τα προκριματικά των γυναικών για το ομαδικό αλλά και τους τελικούς των οργάνων.
Η ελληνική ομάδα θα πάρει μέρος στον όμιλο 4 (19.00-21.00), μαζί με τις κορυφαίες δυνάμεις της Ευρώπης, με στόχο την πρόκριση στην οκτάδα του ομαδικού για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η υψηλότερη θέση που έχει πάρει η εθνική μας είναι η 9η, το 1996 στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, ενώ είχε τερματίσει 10η το 2004 στο Αμστερνταμ.
Οι Ελληνίδες αθλήτριες που θα αγωνιστούν ανά όργανο:
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην Premier League είναι η Λιντς μετά το 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Μπέρνλι, χάρη στην οποία έφτασε στο +9 από την 18η Τότεναμ που παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.
Αν και χωρίς τον τραυματία Ταβάρες στη διάθεσή της, η Ρεάλ επικράτησε και στο 2ο παιχνίδι στην Ισπανία της Χάποελ Τελ Αβίβ (102-75) κι έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Σούπερ Γκαρούμπα και Καμπάτσο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ιγκόρ Τιάγκο μπορεί να επέκτεινε τον Φεβρουάριο το συμβόλαιό του όμως τέσσερις ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και κοστολογείται 80 εκατ. ευρώ
Νικηφόρα πρεμιέρα για την η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στα προκριματικά του World Cup που διεξάγονται στο Ρότερνταμ καθώς νίκησε σχετικά εύκολα την Ιταλία με 15-11. Από 3 γκολ Πλευρίτου και Σάντα.