Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 12o
Ανοδος στην Α1 βόλεϊ ανδρών για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον Αρη

Ανοδος στην Α1 βόλεϊ ανδρών για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον Αρη

Πρωταθλήτρια στην Α2 κατηγορία βόλεϊ ανδρών αναδείχθηκε και με τη... βούλα η ΑΕΚ το Σάββατο, νικώντας στην τελευταία αγωνιστική τον Φοίνικα Σύρου με 3-1 σετ. Με τη νίκη αυτή η «Ένωση» ανέβασε στην Α1 και τον Αρη, που υπερίσχυσε του Φοίνικα στην ισοβαθμία.

71

Πρωταθλήτρια στην Α2 κατηγορία βόλεϊ των ανδρών αναδείχθηκε και με τη… βούλα η ΑΕΚ το Σάββατο, νικώντας στην τελευταία αγωνιστική το Φοίνικα Σύρου με 3-1 σετ. Με τη νίκη της αυτή μάλιστα, η «Ένωση» ανέβασε στην Α1 και τον Αρη, που υπερίσχυσε του Φοίνικα στην ισοβαθμία.

Και αν για την ΑΕΚ η άνοδος και το πρωτάθλημα είχαν εξασφαλιστεί αρκετές αγωνιστικές πριν, δεν συνέβη το ίδιο με τον Αρη, ο οποίος κέρδισε την προαγωγή του χάρη στους «κιτρινόμαυρους» του νότου. Η αθηναϊκή ομάδα, αν και εντελώς αδιάφορη, νίκησε 3-1 τον Φοίνικα Σύρου, που μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ανέβαινε κατηγορία, ακόμη και με ήττα 3-2.

Ταυτόχρονα, ο Αρης πέρασε με «περίπατο» (3-0) από την έδρα της Δεξαμενής και υπερίσχυσε του κυκλαδίτικου συγκροτήματος στην ισοβαθμία (από 47 βαθμούς έκαστος). Στο κλειστό του Ηρακλείου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, ο οποίος έκανε την απονομή στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Ο τεχνικός της «Ένωσης», Δημήτρης Καζάζης, δήλωσε: «Πιστεύαμε από την αρχή στην άνοδο και με αυτόν το στόχο φτιάξαμε την ομάδα. Ήταν μια χρονιά με περίεργα αρνητικά γεγονότα, όπως το Ρέθυμνο και οι βαθμοί που μας αφαιρέθηκαν και τελικά τους πήραμε πίσω, αλλά στο τέλος αποδείξαμε πως δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά, αλλά θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Αρη, Γιώργος Περσιανλής, τόνισε περιχαρής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή της ομάδας στην Α1. Ο Αρης έχει μεγάλο όνομα, ήταν πρωταθλητής στην Α1 και η θέση του είναι εκεί. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δουλέψαμε πολύ και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Συγχαρητήρια στη διοίκηση, τον κόσμο και φυσικά στους παίκτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies