Στο 66,54% αυξήθηκε η συμμετοχή του ΟΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmote
O OTE εξαγόρασε επιπλέον ποσοστό ης θυγατρικής του Cosmote έναντι 20 ευρώ ανά μετοχή, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 66,54%. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 160 εκατ. ευρώ.
27
O OTE εξαγόρασε επιπλέον ποσοστό της θυγατρικής του Cosmote έναντι 20 ευρώ ανά μετοχή, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 66,54%.
«Ως αποτέλεσμα της αγοράς αυτής, το ποσοστό συμμετοχής της ΟΤΕ στην θυγατρική του εταιρία Cosmote αυξήθηκε στο 66,49% από 64,14%» είπε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.
Η εξαγορά 7,84 εκατ. μετοχών προς 20 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώνει την συνολική αξία της συναλλαγής στα 156,8 εκατ. ευρώ.
Σήμερα Τρίτη ο ΟΤΕ αγόρασε επιπλέον 0,048% ή 160.236 μετοχές της Cosmote. Το τίμημα της σημερινής συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 3,2 εκατ. ευρώ
Νωρίτερα τη Δευτέρα, η χρηματιστηριακή εταιρία Π&Κ είπε ότι σχεδιάζει να αγοράσει ποσοστό έως 3,89% της Cosmote για λογαριασμό πελάτη της, έναντι 20 ευρώ ανά μετοχή.
Ο ΟΤΕ έχει πει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό που διατηρεί στην θυγατρική του, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αύξηση των κερδών του.
«Πιστεύουμε ότι σύμφωνα με υποθετικό σενάριο για την εξαγορά του υπολειπόμενου ποσοστού 36% στην Cosmote που δεν διατηρεί [ο ΟΤΕ] στα 20 ευρώ ανά μετοχή θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ κατά 12-13%» είπε η Εθνική Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της.
Οι μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται 17,04 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006 (p/e), σε discount σε σχέση με το p/e του πανευρωπαϊκού δείκτη τηλεπικοινωνιών στο 26,53.
Η μετοχή του ΟΤΕ, χθες Δευτέρα, έκλεισε με κέρδη 3,49% στα 18,96 ευρώ και η Cosmote ενισχύθηκε 2,04% στα 20 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442