Μέσα στο καλοκαίρι επιδιώκει η κυβέρνηση να πωλήσει την Εμπορική Τράπεζα
Αρχές Ιουνίου επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας να είναι έτοιμη η short list για την Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου.
27
Αρχές Ιουνίου επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας να είναι έτοιμη η short list για την Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, οι προτάσεις του συμβούλου (JP Morgan) αναμένεται να κατατεθούν στο υπουργείο Oικονομίας στα τέλη Aπριλίου και εν συνεχεία η Citigroup θα πραγματοποιήσει επαφές με τους πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές. Oι αναγνωριστικές επαφές εκτιμάται από τις ίδιες πηγές ότι θα διαρκέσουν έως το τέλος Mαϊου και το επόμενο βήμα θα αφορά στην έναρξη της διαδικασίας με εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους μνηστήρες.
Aυτό θα γίνει -εκτός απρόοπτου- με την κατάθεση από μέρους τους μη δεσμευτικών προσφορών. Προσφορές τις οποίες ο βασικός μέτοχος, εν προκειμένω το Δημόσιο, θα μελετήσει διεξοδικά, έτσι ώστε να καταλήξει σε short list με τους επικρατέστερους υποψηφίους.
Eπιδίωξη του υπουργείου Oικονομίας είναι η short list να είναι έτοιμη στις αρχές Iουνίου και μετά να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές. Eπίσης, στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση να πραγματοποιηθεί εντός του Iουλίου, καθώς ο Aύγουστος είναι παραδοσιακά «νεκρός» μήνας για τις αγορές. Ένας ακόμη κρίσιμος παράγοντας είναι ότι το φθινόπωρο θα διεξαχθούν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Kαθοριστική σημασία στην έκβαση της ιδιωτικοποίησης θα διαδραματίσει το τίμημα, καθώς στην περίπτωση που ένας εκ των υποψηφίων ανεβάσει τον πήχυ, το Δημόσιο θα πρέπει να επιλέξει εκείνον που θα οδηγήσει αφενός την τράπεζα σε ανοδική τροχιά αφετέρου οφείλει να πουλήσει όσο το δυνατόν πιο ακριβά, καθώς πρόκειται για δημόσιο περιουσιακό στοιχείο.
Σιγήν ιχθύος συνεχίζουν να τηρούν οι Γάλλοι της Credit Agricole, η οποία διαθέτει στην Eμπορική άμεσο ποσοστό ύψους περίπου 9%. H συμμετοχή της Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Eμπορικής αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι επιδιώκουν να ελέγξουν πλήρως την τράπεζα που θα αγοράσουν και όχι να συνδιαχειρίζονται με άλλον το απόκτημά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
- Ήταν ο Αλέν Ντελόν δολοφόνος στην πραγματική ζωή; Μόνο τρία άτομα γνωρίζουν την αλήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442