Αισιόδοξος για το μέλλον του Ιράκ ο Μπους στην τρίτη επέτειο από την εισβολή στη χώρα
Βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές θα ζήσουν σε ένα καλύτερο Ιράκ δήλωσε ο Μπους σε μήνυμά του με αφορμή τα τρία χρόνια από την επέμβαση Αμερικανών και Βρετανών για την «έξωση» του Σαντάμ. Πάντως, η δημοτικότητα του προέδρου έχει πέσει κάτω από το 30%.
30
Βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές θα ζήσουν σε ένα καλύτερο Ιράκ δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του με αφορμή τα τρία χρόνια από την επέμβαση Αμερικανών και Βρετανών για την «έξωση» του Σαντάμ Χουσεΐν. Πάντως, η δημοτικότητα του Μπους έχει πέσει κάτω από το 30%.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Αμερικανού προέδρου: «Στην τρίτη επέτειο από την έναρξη της απελευθέρωσης του Ιράκ, νομίζω ότι όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να ευχαριστήσουμε τους άνδρες και γυναίκες μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους που τους στηρίζουν».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Πενταγώνου Ντόναλντ Ράμσφελντ: «Αν γυρίζαμε σήμερα την πλάτη μας στο Ιράκ θα ήταν σαν να παραδίδαμε μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου την Γερμανία ξανά στους ναζί».
Πάντως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Ράμσφελντ δέχθηκε τα πυρά του στρατηγού εν αποστρατεία Πολ Ίτον, ο οποίος υπηρέτησε στη Βαγδάτη και ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση των Ιρακινών στρατιωτών.
Ο στρατηγός χαρακτήρισε τον Ράμσφελντ «ανίκανο» και ζήτησε την παραίτησή του. Μιλώντας στους Times της Νέας Υόρκης ο Ίτον τόνισε: «Ο Ράμσφελντ απέδειξε ότι είναι ανίκανος σε επίπεδο στρατηγικής και τακτικής και είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την τροπή που έχει πάρει η σημαντική αποστολή μας στο Ιράκ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442