Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 14o
Ένας ακόμα… τελικός για τον Παναθηναϊκό στην Τουρκία

Ένας ακόμα… τελικός για τον Παναθηναϊκό στην Τουρκία

Οι παίκτες του ΠΑΟ πανηγύρισαν για πολύ λίγες ώρες την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ. Η πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με την Εφές Πίλσεν στην Τουρκία δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν του προγράμματος καθώς όπως και ο MVP του τελικού Τσαρτσαρής δήλωσε «είναι ένας ακόμα τελικός».

26

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν για πολύ λίγες ώρες την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ. Η πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με την Εφές Πίλσεν στην Τουρκία δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν του προγράμματος καθώς όπως και ο MVP του τελικού Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε «είναι ένας ακόμα τελικός».

Συγκεκριμένα μιλώνστας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sportime» για την κατάκτηση του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, για την αγωνιστική «κοιλιά» των «πρασίνων» και φυσικά για τον επερχόμενο κρίσιμο αγώνα με την Εφές Πίλσεν στην Τουρκία είπε:

«Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο και για αυτό τυπώσαμε και τα μπλουζάκια νωρίτερα. Βέβαια λόγω των καταστάσεων και με δεδομένο ότι έχουμε ένα σημαντικό ματς την Τετάρτη για την Ευρωλίγκα όπου είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, δεν το γιορτάσαμε και δεν χαρήκαμε όσο θα θέλαμε την επιτυχία αυτή. Εγώ προσωπικά ήθελα να βρω ένα παιχνίδι που θα είμαι καλός και αμυντικά και επιθετικά. Ετσι, ενώ είχαμε κολλήσει κάπου, βρέθηκα μόνος μου, μου βγήκαν τα σουτ και όλα πήγαν καλά στο τέλος».

Οσο για την αγωνιστική «κοιλιά» που πέρασε ο Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Μάλλον σας καλομάθαμε στην αρχή της χρονιάς με τις συνεχόμενες νίκες και δεν μπορείτε τώρα να χωνέψετε τις ήττες. Εχουμε καλή ομάδα, τις δυνατότητες και το δυνατό ρόστερ και σίγουρα κάποιες από τις τελευταίες ήττες, τουλάχιστον οι μισές, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Ολες οι ομάδες κάνουν κάποια κοιλιά, αλλά σε εμάς ήρθε σε άσχημο σημείο. Θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα στην πρώτη φάση και να είμαστε τώρα και πάλι τρένο, αλλά κάπου βγήκε η κούραση και κυρίως στα παιδιά που ήταν και στην Εθνική. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε πάλι τον εαυτό μας».

Στην Τουρκία, απέναντι στην Εφές Πίλσεν, παίζεται η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «8» της Εuroleague και ο Τσαρτσαρής ελπίζει να μην βγει στον Παναθηναϊκό η κούραση από την προσπάθεια στο κύπελλο Ελλάδας.

«Βοηθάει πολύ ψυχολογικά η χθεσινή νίκη όπως και αυτή επί της Τσιμπόνα. Βέβαια η κατάσταση είναι διαφορετική, αν και γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα που θα ζήσουμε. Οπως και να έχει είναι ένας ακόμα τελικός για εμάς. Η κούραση είναι πολύ σημαντικός τομέας στον αθλητισμό. Για το παιχνίδι της Τετάρτης ελπίζω να μην έχουμε την κούραση στο μυαλό μας. Γνωρίζουμε πως η Εφές είναι πολύ σκληρή ομάδα, πολύ αμυντική και όλα τα σκορ της είναι πολύ χαμηλά. Σημαντικό μέρος του παιχνιδιού θα είναι στο πόσο σκληροί θα είμαστε εμείς και πόσο παθιασμένοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies