66

Στην «καυτή» έδρα της Μάλαγα δοκιμάζει τις δυνάμεις του ο Ολυμπιακός την Τρίτη (21:45), αναζητώντας την τρίτη νίκη του στην Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν την Πέμπτη από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και παρέμειναν επί ισπανικού εδάφους προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το ματς.

Με νίκη, η ομάδα του Πειραιά θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των «8», καθώς μόνο η Μπαρτσελόνα έχει τρεις νίκες.

Από την πλευρά της, η Μάλαγα άρχισε με δύο ήττες (η πρώτη στο ΣΕΦ) τη β φάση, αλλά μετά κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα από το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο θέλει να διατηρήσει το +3 (87-84), με το οποίο είχε επικρατήσει στο ΣΕΦ, δηλαδή ήττα με 2 πόντους στη χειρότερη περίπτωση.

«Πιστεύω ότι μας έκανε πολύ καλό το γεγονός ότι μείναμε στη Βαρκελώνη για προπονήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιόνας Καζλάουσκας στον δικτυακό τόπο του Ολυμπιακού.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που δούλεψαν όλα τα παιδιά και το πως λειτούργησαν τα πάντα γύρω από την ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη.

» Αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα σε ένα παιχνίδι που είναι μεν σημαντικό και για τους δυο, ιδίως όμως για τη Μάλαγα που παίζει με την πλάτη στον τοίχο» συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Μπάρλος τόνισε από την πλευρά του:

«Το δεδομένο είναι ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επιβάλλουν το ρυθμό τους και σε καμία περίπτωση να μην τους ακολουθήσουμε στο παιχνίδι τους. Δεν είναι μόνο ο Γκαρμπαχόσα.

» Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν εύκολα 20 πόντους. Είναι καλό ότι μείναμε στην Ισπανία και γλιτώσαμε την ταλαιπωρία από τα δυο συνεχόμενα ταξίδια.

» Για αυτό την Τρίτη, όσο αγωνιστεί ο καθένας δεν θα πρέπει να λουφάρει ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Τέλος, ο Ιβάν Κόλιεβιτς δήλωσε: «Προσωπικά, θεωρώ τη Μάλαγα την καλύτερη ομάδα στην Ισπανία. Το κλειδί θα είναι το μαρκάρισμα του Γκαρμπαχόσα, αλλά αυτό δεν αρκεί.

» Θα βρεθούμε σε μια καυτή έδρα, ίσως όχι τόσο όσο το Παλάου Μπλαουγκράνα και θα πρέπει να έχουμε οδηγό το πρώτο παιχνίδι. Να παίξουμε όμως ακόμα καλύτερα από ότι στην έδρα μας», κατέληξε ο νεαρός Μαυροβούνιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ