66

Ανησυχία για πρόωρο αποκλεισμό από την Euroleague υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά τις τρεις ήττες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες για τη φάση των «16».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, με δηλώσεις του στον «Sportime 89,2», παραδέχτηκε πως η ομάδα των «πρασίνων» διάγει περίοδο ντεφορμαρίσματος και συνέστησε ψυχραιμία για να ξεπεραστεί η κρίση.

«Εχουμε χάσει το ρυθμό και τη φρεσκάδα μας. Εχει επέλθει η κούραση. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε εννέα με δέκα διεθνείς, που τράβηξαν το ζόρι της προετοιμασίας και το κουπί του Ευρωμπάσκετ.

» Είναι λογικό να υπάρξουν σημάδια κόπωσης. Μάλιστα, το ντεφορμάρισμα λειτουργεί παντού, όχι μόνο στη μη επίτευξη καλαθιών, αλλά χάνεις τη διαύγεια, τη συγκέντρωση. Δυστυχώς για εμάς, ήρθε την πιο κρίσιμη περίοδο.

» Δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση, ούτε ενθουσιασμός σε οποιαδήποτε νίκη. Βήμα-βήμα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μας έχει κάτσει άσχημα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τα επόμενα παιχνίδια; Μπορεί. Μπορεί να βγει πρώτος;

» Εάν δεν βγει πρώτος, μπορεί να βγει δεύτερος; Μπορεί να βγει και τρίτος. Περιμένουμε τα άλλα τρία παιχνίδια για να κάνουμε ταμείο.»

Αναφορικά στα παράπονα της διοίκησης για τη διαιτησία, ο αρχηγός των «πρασίνων» σχολίασε:

«Δε μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Αυτό που άκουσα ήταν ότι υπήρχαν κάποια λάθος σφυρίγματα. Δε θέλω όμως να σταθώ σε αυτό. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου.

» Η δική μου δουλειά είναι να κοιτάω την ομάδα μου και πως θα παίξει καλά, για να μη δώσει δικαιώματα σε κανέναν να μου στερήσει τη νίκη.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ