Ξεκίνησε η δίκη του Βασίλη Χρηστίδη για τα «στημένα» τηλεπαιχνίδια
Aρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη του ιδιοκτήτη τοπικών τηλεοπτικών σταθμών Β.Χρηστίδη και άλλων δέκα συνεργατών του, που κατηγορούνται για την υπόθεση των «στημένων» τηλεπαιχνιδιών με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους τηλεθεατές.
38
Aρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη του ιδιοκτήτη τοπικών τηλεοπτικών σταθμών Βασίλη Χρηστίδη και άλλων δέκα συνεργατών του, που κατηγορούνται για την υπόθεση των «στημένων» τηλεοπτικών παιχνιδιών με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους τηλεθεατές.
Ο Χρηστίδης και οι συγκατηγορούμενοί του, στην πλειονότητα παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιών και τεχνικοί, κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης φέρονται να απέσπασαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ από 200.000 και πλέον ανυποψίαστους τηλεθεατές μέσω των «στημένων» τηλεπαιχνιδιών που διοργάνωναν στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα τηλεπαιχνιδιού με την επωνυμία «Photo Fault». Οι τηλεθεατές που αναγνώριζαν αμέσως την εμφανή διαφορά μεταξύ δύο φωτογραφιών τηλεφωνούσαν στην εκπομπή, για να συμμετάσχουν στα παιχνίδια και να κερδίσουν χρηματικά ποσά.
Όμως, αντί να κερδίσουν, έχαναν χρήματα από τις τηλεφωνικές κλήσεις σε γραμμές «090», καθώς οι συντελεστές της εκπομπής τους ανάγκαζαν να μένουν στην αναμονή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τοπικών τηλεοπτικών σταθμών παραπέμπεται να δικαστεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατηγορία με την οποία βαρύνονται άλλα πέντε άτομα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην απάτη.
Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν και δεκάδες άτομα που κατήγγειλε ότι έχασαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα τηλεπαιχνίδια και αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442