Λάδι στη φωτιά των ιταλικών εκλογών η επικείμενη επίσκεψη Μπερλουσκόνι στο Βατικανό
Λάδι στη φωτιά της προεκλογικής περιόδου στην Ιταλία ρίχνει η είδηση ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ θα δεχθεί σε ειδική συνάντηση στα τέλη Μαρτίου, μία μόλις εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
71
Λάδι στη φωτιά της προεκλογικής περιόδου στην Ιταλία ρίχνει η είδηση ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ θα δεχθεί στο Βατικανό, στα τέλη Μαρτίου, μία μόλις εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο ειδικής συνάντησης των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με τον ποντίφικα.
Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος 16ος θα δεχθεί τον Καβαλιέρε στο πλαίσιο της ακρόασης που θα παραχωρηθεί στους αντιπροσώπους του ΕΛΚ. Το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, θα οργανώσει το συνέδριό του στα τέλη Μαρτίου στη Ρώμη.
Με την ευκαιρία αυτή, ο ποντίφικας θα δεχθεί σε ακρόαση, «στις 30 ή 31 Μαρτίου», μια αντιπροσωπεία 200 στελεχών του ΕΛΚ, μεταξύ των οποίων και οι Μπερλουσκόνι, Πιερφερντινάντο Καζίνι (πρόεδρος της Κάτω Βουλής) και Κλεμέντε Μαστέλα, πρόεδρος του μικρού κεντροαριστερού κόμματος UDEUR.
Η συνάντηση αυτή «σπάει ένα αυστηρό και προαιώνιο πρωτόκολλο, που απαγορεύει στον Πάπα να υποδέχεται πολιτικούς ηγέτες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» σχολίασε ο Αντόνιο ντι Πιέτρο, ηγέτης του κόμματος Ιταλία των Αξιών, που συμμετέχει στην παράταξη της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης.
«Ο Παπάς θα καταφέρει να φέρει τον πρωθυπουργό αντιμέτωπο με τα καταστροφικά του αποτελέσματα ή μήπως το Βατικανό αφέθηκε να παρασυρθεί από τα προεκλογικά σποτ του Σίλβιο;» ειρωνεύθηκε ο πρώην δικαστής, πρωτεργάτης της εκστρατείας «Καθαρά Χέρια» για την πολιτική κάθαρση.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως ο Πάπας, η ανώτατη αυτή πνευματική και θρησκευτική αρχή, αναμειγνύεται στις ιταλικές πολιτικές υποθέσεις, σε σημείο να προωθεί μια προεκλογική σύσκεψη με καθολικούς ηγέτες πολιτικών κομμάτων, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές» τόνισε από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Βιλέτι του αριστερού κόμματος Ρόδο στη Γροθιά.
Η ανάμειξη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τα κόμματα της ιταλικής Αριστεράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442