Σε αρνητικό έδαφος, κάτω από τις 4.050 μονάδες, έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς, παρά το ανοδικό άνοιγμα, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους και κυρίως στις τράπεζες.
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς, παρά το ανοδικό άνοιγμα, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,83% στις 4.029,02 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 358,4 εκατ. ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες κατέγραψαν απώλειες με εξαίρεση τον δείκτη του Εμπορίου, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,04%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι Πρώτες Ύλες με 2,13%, τα Ταξίδια και Αναψυχή με 1,80%, η Υγείας με 1,43%, τα ΜΜΕ με 1,32%, οι Ασφάλειες με 1,27% και οι Τράπεζες με 1,09%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,97%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχασε 1,01% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες 1,10%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 89 σημείωσαν άνοδο, 193 υποχώρησαν και 46 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.