Παρασκευή 03 Ιουλίου 2026
weather-icon 28o
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη και ανέρχονται σε νέα υψηλά 4,5 ετών, καθώς, με αφορμή την πρόταση της E.ON για την εξαγορά της Endesa, ενισχύεται η αισιοδοξία των επενδυτών για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη και ανέρχονται σε νέα υψηλά 4,5 ετών, καθώς, με αφορμή την πρόταση της E.ON για την εξαγορά της Endesa, ενισχύεται η αισιοδοξία των επενδυτών για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,38% στις 3.503,74 μονάδες.

Η μετοχή της γερμανικής Ε.ΟΝ σημειώνει άνοδο 2,4% μετά την υποβολή προσφοράς ύψους 29,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ισπανικής Endesa. Για την ίδια εταιρία έχει υποβάλει προσφορά 22 δισ. ευρώ η Gas Natural.

Η διαπραγμάτευση της Endesa στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης διεκόπη.

Η πρόταση αυτή πυροδοτεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου κοινής ωφελείας. Ο δείκτης DJ Stoxx των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σημείωνε άνοδο 1,6%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.878,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 5.011,41 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,62% στις 5.830,14 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 15.894,94 μονάδες, με κέρδη 2,96%.

Ο δαίμων του Διαδικτύου χτύπησε το in.gr

Εκ παραδρομής το βράδυ της Δευτέρας δημοσιεύσαμε το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (με στοιχεία της περασμένης Παρασκευής), το οποίο όμως ήταν κλειστό λόγω αργίας. Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Ιουλίου 2026
Cookies