Στη δημοσιότητα «όλα τα στοιχεία» για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητούν ΚΚΕ-ΣΥΝ
Να δοθούν στη δημοσιότητα «όλα τα στοιχεία» για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητούν από την κυβέρνηση τα κόμματα της Αριστεράς, με αφορμή την σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή. Η εποχή της συγκάλυψης δεν πέρασε, τονίζουν.
27
Να δοθούν στη δημοσιότητα «όλα τα στοιχεία» για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητούν από την κυβέρνηση τα κόμματα της Αριστεράς, με αφορμή την σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.
Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι οι [σημερινές] δηλώσεις του πρωθυπουργού «δεν προσέθεσαν τίποτα» στην υπόθεση και συνεπώς «οι ευθύνες της κυβέρνησης παραμένουν μεγάλες».
Το πρόβλημα των υποκλοπών δεν αφορά σε ορισμένα πρόσωπα, που κι αν ακόμα εντοπιστούν και τιμωρηθούν, η κατάσταση θα παραμείνει ίδια, εκτιμούν στον Περισσό, καθώς, όπως επισημαίνουν, «ισχύουν οι αντιδραστικές συμφωνίες και νόμοι των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και όλο το δήθεν αντιτρομοκρατικό νομικό πλαίσιο».
«Η εποχή της συγκάλυψης δεν πέρασε, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «την πολιτική των διαβεβαιώσεων και των καλών προθέσεων, η οποία δεν έχει κανένα αντίκρισμα με την πραγματικότητα».
Η Κουμουνδούρου ζητά επίσης την ενημέρωση των κομμάτων «για έγγραφο της ΕΥΠ αυτού του μήνα, το οποίο εστάλη σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και το οποίο προβλέπει τα όσα καταγγείλαμε, δηλαδή την εγκατάσταση ειδικού χώρου για την παρακολούθηση, παγίδευση μέχρι πάνω από 30.000 συσκευών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442