Δολοφονία καθολικού ιερέα στην Τραπεζούντα της Τουρκίας
Θανάσιμο πυροβολισμό δέχθηκε την Κυριακή ο 60χρονος καθολικός ιερέας Αντρέα Σαντάρο στην Τραπεζούντα της Μαύρης Θάλασσας. Οι τουρκικές Αρχές αναζητούν νεαρό άτομο που εγκατέλειψε τρέχοντας τη σκηνή του εγκλήματος. Καταδικάζει η κυβέρνηση Ερντογάν.
51
Θανάσιμο πυροβολισμό δέχθηκε την Κυριακή ο 60χρονος καθολικός ιερέας Αντρέα Σαντάρο στην Τραπεζούντα της Μαύρης Θάλασσας. Οι τουρκικές Αρχές αναζητούν νεαρό άτομο που εγκατέλειψε τρέχοντας τη σκηνή του εγκλήματος.
Η κυβέρνηση Ερντογάν καταδίκασε τη δολοφονική ενέργεια, δεσμευόμενη να συλλάβει και να οδηγήσει το δράστη ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο Αντρέα Σαντάρο πέθανε ακαριαία με μία σφαίρα στο στήθος μέσα στην εκκλησία· τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία αναζητά ένα άτομο περίπου 17 ετών που διέφυγε τρέχοντας από τον καθολικό ναό της Τραπεζούντας.
Ο καθολικός ιερέας βρισκόταν κατά πληροφορίες στην Τουρκία τα τελευταία πέντε χρόνια. Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, επισημαίνει το Reuters.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αποτρόπαια δολοφονία, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει «μακρά ιστορία θρησκευτικής ανοχής και συνύπαρξης».
Σε χωριστή ανακοίνωση ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Τσεμίλ Τσιτσέκ δεσμεύθηκε να κυνηγήσει το δράστη, τονίζοντας πως η δολοφονία ενός ιερέα σε χώρο λατρείας είναι «ακατανόητη».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κυβερνήτης της Τραπεζούντας φέρεται να δήλωσε πως ο ιερέας είχε δεχθεί απειλές για τη διεξαγωγή «ιεραποστολικών δραστηριοτήτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442