Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Πήρε το διπλό η ΑΕΚ στο Αιγάλεω, νίκη και για τον Παναθηναϊκό

Πήρε το διπλό η ΑΕΚ στο Αιγάλεω, νίκη και για τον Παναθηναϊκό

Η διαφορά ανάμεσα στην δεύτερη ΑΕΚ και τον τρίτο Παναθηναϊκό δεν άλλαξε μετά τη 18η αγωνιστική της Α εθνικής. Η «Ένωση» πέτυχε το στόχο της στο Αιγάλεω επικρατώντας 2-0, ενώ οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ.

26

Η διαφορά ανάμεσα στην δεύτερη ΑΕΚ και τον τρίτο Παναθηναϊκό δεν άλλαξε μετά τη 18η αγωνιστική της Α εθνικής. Η «Ένωση» πέτυχε το στόχο της στο Αιγάλεω επικρατώντας 2-0, ενώ οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ.

Αιγάλεω-ΑΕΚ 0-2

«Καρδιοχτύπια» με νίκη, για ακόμη ένα ματς στην εφετινή περίοδο για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Αιγάλεω, που από το 70ο λεπτό έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Όμο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δύο πρόσωπα είχε η συνάντηση του «Στ. Μαυροθαλασσίτης». Ένα πρώτο ημίχρονο «φτωχό» σε φάσεις και ένα δεύτερο που δεν προσφερόταν σε καμμία περίπτωση για… καρδιακούς. Μάλιστα, οι διαθέσεις των δύο ομάδων φάνηκαν με το «καλημέρα» του δεύτερου 45λεπτου με την ΑΕΚ να φτάνει κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.

Στο 46, ο Έμερσον έκανε συρτή σέντρα στον Ίβιτς ο οποίος έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τζενάμο. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μανουσάκης έμεινε αμαρκάριστος στα δεξιά εντός περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Σορεντίνο, ο οποίος στο 59` είδε την μπάλα από του σουτ του Γιάντσετιτς να φεύγει λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου και στο 64, από την εκτέλεση φάουλ του Λυμπερόπουλου, ο Τσιρίλο πήρε την κεφαλιά όμως δεν είχε πολύ καλή ισορροπία με αποτέλεσμα να φύγει η μπάλα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αιγάλεω, που έξι λεπτά αργότερα υποχρεώθηκε να μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Όμο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αριθμητική υπεροχή βοήθησε την ΑΕΚ να ανέβει και παρά το ότι στο 76 και το 82 αρχικά ο Λυμπερόπουλος και στη συνέχεια ο Λάκης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τζενάμο, τα κατάφεραν στο 84. Ο Λάκης δεν μπόρεσε να αποφύγει τον αντίπαλο του κι ο Λυμπερόπουλος που έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε αμέσως εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ του Αιγάλεω.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 90` και σε μια νέα αντεπίθεση της «Ένωσης», ο Τσιρίλο πάσαρε στον Τσάνκο, εκείνος στον Λυμπερόπουλο ο οποίος προσπάθησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά να νικήσει τον Τζενάμο χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο η μπάλα στην επαναφορά κατέληξε στα πόδια του Τσιρίλο και εκείνος με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πρώτη εμφάνιση του Καπετάνου με τα χρώματα της ΑΕΚ.

Αιγάλεω (Γιώργος Χατζάρας): Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ψωμάς, Ζαπρόπουλος, Ποπόφ, Ομο, Μάριτς (80 Στεφανίδης), Σκοπελίτης, Σέζαρεκ (87 Σαγανάς), Αγρίτης, Νικολόπουλος (40 Μανουσάκης)

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Σορεντίνο, Γεωργέας, Κόντης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Κατσουράνης, Εμερσον, Ιβιτς (59 Καπετάνος), Λάκης (88 Λάκης), Σοάρες (67 Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 2-0

Στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού αλλά πολύ περισσότερο της ΑΕΚ και της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League της νέας περιόδου, έμεινε ο Παναθηναϊκός. Με τέρματα των Γκούμα (16`) και Γκέκα (37`), η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έξι βαθμούς πίσω από την «Ένωση».

Μπορεί η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα να χάθηκε από πλευράς Λεβαδειακού (στο 6` ο Γκαλίνοβιτς μπερδεύτηκε με τον Μόρις μετά τη σέντρα του Σίσιτς αλλά ο Άλεξ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αφού το… καθυστερημένο πλασέ που επιχείρησε έδωσε την ευκαιρία στον Γκούμα να διώξει σε κόρνερ), όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρήκε… δίχτυα και μάλιστα δύο φορές.

Στο 15` ο Ζαφειρόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Γκέκα, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, από την εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη, ο Γκούμας πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Δημητρόπουλου και κατευθύνθηκε στο τέρμα του γκολίπερ των φιλοξενουμένων ο οποίος την έβγαλε αφού πρώτα όμως αυτή είχε περάσει τη νοητή γραμμή του τέρματος (1-0).

Στο 32` ο Βύντρα βρήκε χώρο και επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Ζαφειρόπουλος μπλόκαρε, όμως κάτι τέτοιο δεν επανέλαβε και στη φάση του 37` όταν από το φάουλ του Χαραλαμπίδη, ο Γκέκας βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι, στη συνέχεια στα χέρια του γκολκίπερ του Λειβαδειακού και τέλος στα δίχτυα του (2-0). Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 45λεπτου, ο Μόρις πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι από του φάουλ του Χαραλαμπίδη, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατέβασε… ταχύτητα και παρά τ` ότι έχασε δύο ευκαιρίες, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Η πρώτη ευκαιρία στο β` ημίχρονο δημιουργήθηκε στο 47`, όταν ο Γκέκας έκανε προβολή πάνω στην κίνηση με το δεξί, αλλά ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε, ενώ στο 57` το σουτ του Μπίσκαν πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Γκούμας, Μόρις, Σέριτς, Μπίσκαν, Τζιόλης (85` Άντριτς), Kώτσιος, Γκέκας (74` Μάντζιος), Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης (66` Θεοδωρίδης).

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Ζαφειρόπουλος, Καλιμάνης, Δήμου, Αλεξ (46` Ρούσεφ), Αντερσον, Ανδράλας, Μπασαλά (46` Γκούρμα), Μαχαίρας, Σίσιτς (79` Περόνε), Βιτάλι, Δημητρόπουλος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ

14:45 (Παγκρήτιο) ΟΦΗ-Ατρόμητος Αθηνών

14:45 (Αλκαζάρ) Λάρισα-Ακράτητος

17:45 (Καλαμαριάς) Απόλλων Καλαμαριάς-Ξάνθη

19:00 (Νεάπολης) Ιωνικός-Πανιώνιος

19:30 (Τούμπας) ΠΑΟΚ-Ηρακλής

ΔΕΥΤΕΡΑ

21:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Καλλιθέα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies