Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
Η Βενεζουέλα απελαύνει «κατασκόπους», ο Ράμσφελντ «βαφτίζει» τον Τσάβες Χίτλερ

Η Βενεζουέλα απελαύνει «κατασκόπους», ο Ράμσφελντ «βαφτίζει» τον Τσάβες Χίτλερ

«Επικίνδυνη» κλιμάκωση στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας με τον μεν Ούγκο Τσάβες να απελαύνει ναυτικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας με την κατηγορία της κατασκοπείας, και τον Ντ.Ράμσφελντ να συγκρίνει τον Τσάβες με τον Αδόλφο Χίτλερ...

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

«Επικίνδυνη» κλιμάκωση στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας με τον μεν Ούγκο Τσάβες να απελαύνει ναυτικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας με την κατηγορία της κατασκοπείας, και τον Ντ.Ράμσφελντ να συγκρίνει τον Τσάβες με τον Αδόλφο Χίτλερ.

«Αποφασίσαμε να ανακηρύξουμε persona non grata ή όπως λέμε εδώ να πετάξουμε έξω από τη χώρα έναν ναυτικό ακόλουθο στην αμερικανική αντιπροσωπεία λόγω κατασκοπείας» δήλωσε ο Ούγκο Τσάβες στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση επτά ετών στην προεδρία της Βενεζουέλας.

«Ανακηρύξαμε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Αμερικανό πλοίαρχο Τζον Κορέα που πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα αμέσως» τόνισε ο Τσάβες για να συμπληρώσει πως απελαθεί σύσσωμη η αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βενεζουέλα εάν οι Αρχές πιάσουν οποιονδήποτε αξιωματούχο να κατασκοπεύει.

Η κυβέρνηση Μπους έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία κατασκοπείας, μεταδίδει το Reuters «Θα αντιδράσουμε διά της διπλωματικής οδού» είχε δηλώσει προ ημερών, όταν διατυπώθηκαν οι σχετικές κατηγορίες εκ μέρους του Καράκας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κέρτις Κούπερ.

Ράμσφελντ: Τσάβες ίσον Χίτλερ…

Σε μία …παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ συνέκρινε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες με τον Αδόλφο Χίτλερ, υποστηρίζοντας ότι αμφότεροι εξελέγησαν νόμιμα.

Οι δηλώσεις Ράμσφελντ στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσινγκτον έγιναν την ίδια στιγμή που ο Τσάβες ανήγγειλε την απέλαση του ναυτικού ακόλουθου των ΗΠΑ από το Καράκας, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο Ράμσφελντ πρόσθεσε ότι η άνοδος των «λαϊκιστών ηγετών» στη Λατινική Αμερική είναι ανησυχητική.

«Στη Βενεζουέλα έχουμε τον Τσάβες που διαθέτει πολλά χρήματα από το πετρέλαιο. Εξελέγη νόμιμα, όπως και ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εκλεγεί νόμιμα. Κατόπιν εδραίωσε την εξουσία του. Και τώρα, φυσικά, συνεργάζεται στενά με τον Φιντέλ Κάστρο [τον πρόεδρο της Κούβας], τον Μοράλες [το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βολιβίας] και άλλους» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies