
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επιχειρηματικές συμφωνίες και οι προσδοκίες για νέες εξελίξεις, κυρίως στις τηλεπικοινωνίες, τροφοδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης Intracom, Alpha και ΕΛΤΕΧ.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επιχειρηματικές συμφωνίες και οι προσδοκίες για νέες εξελίξεις, κυρίως στις τηλεπικοινωνίες, τροφοδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,52% στις 4.028,38 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 98,1 εκατ. ευρώ.
Οι φήμες για επικείμενες συμφωνίες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αναζωπυρώθηκαν μετά την -κερδοφόρα- αποχώρηση της Intracom (+1,45% στα 7,02 ευρώ) από την Forthnet (9,58 ευρώ) και την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε η Lannet (1,64 ευρώ) για την Telepassport.
Χθες Τρίτη το επενδυτικό ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί στον κλάδο των εκδόσεων. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΟΛ, κ. Χρήστος Λαμπράκης, πώλησε χθες Τετάρτη 4.320.000 μετοχές της εισηγμένης με προσυμφωνημένη χρηματιστηριακή συναλλαγή. Το ποσοστό συμμετοχής του διαμορφώθηκε σε 9,364% (7.771.706 μετοχές) από 14,568% (12.091.706 μετοχές) προ των πωλήσεων.
Παράλληλα, ο ΔΟΛ (-1,54% στα 3,84 ευρώ) πώλησε το 20% της εκυπωτικής Iris στον Πήγασο (2,38 ευρώ). Μετά την μεταβίβαση, ΔΟΛ και Πήγασος θα κατέχουν από το 50% της Iris. Η μετοχή της Τηλέτυπος (που χθες «κλείδωσε» στο limit up) είναι αμετάβλητη στα 5,60 ευρώ.
Η Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ ανακοίνωσε ότι στις 31 Ιανουαρίου μεταβίβασε 1 εκατ. μετοχές της Τηλέτυπος, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής επί του συνόλου των μετοχών να υποχωρήσει στο 2,68% από 5,88%.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν Alpha Bank (+2,81% στα 29,30 ευρώ), ΕΛΤΕΧ-ΤΕΒ (+4,94% στα 6,80 ευρώ) και JP Αβαξ (+8,09% στα 5,08 ευρώ).
Στον αντίποδα, η Τράπεζα Κύπρου υποχωρεί κατά 4,71% στα 5,66 ευρώ, καθώς διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εξαγορά της από άλλες τράπεζες καιπου υποστηρίζουν ότι ελληνικός όμιλος φέρεται να υπέβαλε πρόταση για την αγορά του δικτύου της Κύπρου στην Ελλάδα.
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,62%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 1,33% και ο FTSE/ASE International είναι υψηλότερα κατά 0,52%.
Στο σύνολο των μετοχών, 60 ενισχύονται, 16 υποχωρούν και 300 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Στόχος της Ρεάλ ο Χουάντσο»
- Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αρχαία Επίδαυρο
- Πανελλαδικές 2026: Τα SOS για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Λαιμαργία ή κάτι άλλο; Γιατί θέλουμε κάτι ακόμη έστω κι αν έχουμε χορτάσει
- Ουναΐ: «Είμαι υπερήφανος, κάναμε χαρούμενο τον κόσμο»
