66

Καθολική ήταν η επικράτηση της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξήχθη στην Λιόν της Γαλλίας.

Μετά το χρυσό των Τοτμιάνινα/ Μαρίνιν στα ζευγάρια, η ρωσική ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση της πρωτιάς και στις άλλες τρεις κατηγορίες.

Στους άνδρες, ο Γεβγκένι Πλούσενκο επέστρεψε στις επιτυχίες – μετά την απουσία του λόγω της εγχείρησης που είχε κάνει – κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Αφησε στην δεύτερη θέση στον ταλαντούχο Ελβετό, Στεφάν Λαμπιέλ και τον Γάλλο Μπράιαν Ζουμπέρ, που λύγισε κάτω από το άγχος της… έδρας.

Η Ιρίνα Σλούτσκαγια απέδειξε ότι δεν έχει σκόπό να αφήσει έτσι εύκολα τα σκήπτρα στις αντιζήλους της και έφυγε από την Λιόν με το χρυσό.

Η συμπατριώτισσά της, Γελένα Σοκόλοβα κατέκτησε το αργυρό και η Ιταλίδα καρολίνα, Καρολίνα Κόστνερ το χάλκινο.

Ρωσική υπόθεση και ο χορός στον πάγκο, όπου το πανέμορφο ζευγάρια Τατιάνα Νάφκα/ Ρομάν Κοστομάροφ ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Οι Ουκρανοί Γελένα Γκρούσινα/ Ρουσλάν Γκοντσάροφ τους ακολούθησαν δεύτεροι, ενώ οι Λιθουανοί Μαργκαρίτα Ντρομπιάζκο/ Ποβίλας Βάναγκας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ