Αποκλείει νομοθετική ρύθμιση για το «πόθεν έσχες» των δικαστών ο Αν.Παπαληγούρας
«Όχι» στο αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για νομοθετική αντιμετώπιση του προβλήματος με τις ποινικές διώξεις κατά δικαστικών για παράλειψη ή εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.
«Όχι» στο αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για νομοθετική αντιμετώπιση του προβλήματος με τις ποινικές διώξεις κατά δικαστικών για παράλειψη ή εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» είπε, με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.
«Οι δικαστές που δεν υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες θα ελεγχθούν από τα αρμόδια ανακριτικά όργανα, είτε ενήργησαν εκ δόλου είτε εξ αμελείας. Δεν υπάρχει θέμα διαφορετικής νομοθετικής ρύθμισης» τόνισε ο κ. Παπαληγούρας.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε την Τετάρτη την Πολιτεία, λόγω του πραγματικά μεγάλου αριθμού ελεγχόμενων πολιτών, αλλά και δικαστικών λειτουργών, «να προχωρήσει στη νομοθετική αντιμετώπιση του προβλήματος, ούτως ώστε η παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από αμέλεια, να μην αποτελεί αξιόποινη πράξη».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59