Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Ακτιβιστές στην Αυστρία παραβίασαν την ασφάλεια σε κάμερες της αστυνομίας

Ακτιβιστές στην Αυστρία παραβίασαν την ασφάλεια σε κάμερες της αστυνομίας

Ακτιβιστές «υψηλής τεχνολογίας» στη Βιέννη κατάφεραν να υποκλέψουν τις εικόνες που κατέγραφε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της αστυνομίας, διαμαρτυρόμενοι ότι οι αρχές δεν προστατεύουν επαρκώς τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

36

Ακτιβιστές «υψηλής τεχνολογίας» στη Βιέννη κατάφεραν να υποκλέψουν τις εικόνες που κατέγραφε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της αστυνομίας, διαμαρτυρόμενοι ότι οι αρχές δεν προστατεύουν επαρκώς τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα.

Η ομάδα, με την ονομασία Quinessenz, αρχικά χρησιμοποίησε ένα κοινό δορυφορικό πιάτο για να υποκλέψει το κρυπτογραφημένο αναλογικό σήμα που μετέδιδε ασύρματα μια κάμερα εγκατεστημένη πάνω από μια πολυσύχναστη πλατεία. Στη συνέχεια, μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν το βίντεο χρησιμοποιώντας λογισμικό που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Όπως εξηγεί στο New Scientist ο εκπρόσωπος της ομάδας Κριστιάν Μοχ, στόχος τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για το νόμο που ψηφίστηκε το 2005 στην Αυστρία και επιτρέπει στην αστυνομία να εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους χωρίς άδεια.

«Παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση και αυτό είναι απλά δεν είναι σωστό. Είναι υπερβολικά κοντά στο βιβλίο 1984» του Τζορτζ Όργουελ που περιγράφει τον Μεγάλο Αδελφό, λέει ο Μοχ.

Οι ακτιβιστές περιέγραψαν το «κατόρθωμά» τους στο 22ο Συνέδριο Επικοινωνιών Χάους που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο αό 27 έως 30 Δεκεμβρίου.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία της Βιέννης άρχισε να χρησιμοποιεί ενσύρματες κάμερες, προκειμένου να αυξήσει την ασφάλεια του συστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies