Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από εταιρεία πετρελαιοειδών αποκάλυψε το υπουργείο Οικονομικών
Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο, ύψους 55 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε σε κατασχεμένα στοιχεία ανώνυμης εταιρείας εμπορίας πετρελαιοδειών προϊόντων στην Αττική.
27
Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο, ύψους 55 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε σε κατασχεμένα στοιχεία ανώνυμης εταιρείας εμπορίας πετρελαιοδειών προϊόντων στην Αττική.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΥΠΕΕ, για την κάλυψη των παράνομων συναλλαγών είχε συσταθεί μονοπρόσωπη ΕΠΕ, αποκλειστικός σκοπός της οποίας ήταν η έκδοση εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων.
Ειδικότερα, από την επεξεργασία των κατασχεμένων στοιχείων προέκυψαν για τις χρήσεις 2001-2003 οι εξής παραβάσεις:
* Τελωνειακές παραβάσεις (λαθρεμπορία), για ποσότητα 35.961.887 λίτρων καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης), για τις οποίες οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται σε 12.054.059 ευρώ.
* Φορολογικές παραβάσεις (λήψη εικονικών-πλαστών φορολογικών στοιχείων κ.λπ.) που ανέρχονται σε 33 εκατ. ευρώ.
Οι έρευνες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη: Κατέρρευσε μπαλκόνι σε χωριό – Μεγάλη αναστάτωση
- Η απάντηση της Μπαντόσα στη δήλωση του Τσιτσιπά για τις σχέσεις (vid, pics)
- Η Ζεντάγια και ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ένα ζευγάρι βγαλμένο από την κόλαση
- «Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης στηρίζεται σε υπόδικους, εκλογές τώρα», λέει η αντιπολίτευση
- Κόρινθος: Συνελήφθη και ο μηχανικός για την κατάρρευση μπαλκονιού που σκότωσε 43χρονη – Άφαντη η ιδιοκτήτρια
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο και επιχείρησε να την καλύψει ο συνοδηγός
- Ο μοναχικός δρόμος του Τσιτσιπά: Όταν το τένις γίνεται εσωτερική μάχη
- Άννα Βίσση: Τέλος εποχής στο Hotel Ερμού – Πότε θα γίνει η συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442