Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελικά με τη φανέλα της ΑΕΚ θα αγωνισθεί ο Κονέ

Τελικά με τη φανέλα της ΑΕΚ θα αγωνισθεί ο Κονέ

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορέσει ο Παναγιώτης Κονέ. Μετά από έξι μήνες αντιδικιών, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δικαιώθηκε. Η ΕΠΟ εξέδωσε την Τετάρτη την απόφαση και επικυρώνει το δελτίο του νεαρού ποδοσφαιριστή στην «Ένωση».

26

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορέσει ο Παναγιώτης Κονέ. Μετά από έξι μήνες αντιδικιών, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δικαιώθηκε. Η ΕΠΟ εξέδωσε την Τετάρτη την απόφαση για τον Κονέ και επικυρώνει το δελτίο του νεαρού ποδοσφαιριστή στην «Ένωση».

Ο 18χρονος μέσος θα έχει, πλέον, το δικαίωμα να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα, κάτι που αποτελούσε εξ αρχής την επιθυμία του.

O 18χρονος παίκτης, που ανήκε στην γαλλική Λανς, ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για την ΑΕΚ με σκοπό να μείνει για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Κονέ προερχόταν από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, (με την ομάδα νέων των «ερυθρολεύκων» είχε κατακτήσει το αντίστοιχο πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2003-04) και οι πρωταθλητές ήθελαν τον παίκτη στο λιμάνι μόλις αντιλήφθηκαν στην μεταγραφή του στην «Ενωση», ισχυριζόμενοι ένα νόμο περί ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που φεύγουν στο εξωτερικό.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπόρεσε να σταθεί στο δικαστήριο, αφού ο παίκτης είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Λανς, οπότε είχε το δικαίωμα σαν ελεύθερος να μεταγραφεί στον σύλλογο της αρεσκείας του. Η δευτεροβάθμια επιτροπή έλαβε υπόψη τη βούληση του ποδοσφαιριστή να παίξει στην ΑΕΚ καθώς είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «στην ΑΕΚ ή σταματάω το ποδόσφαιρο» και το γεγονός πως ήταν επαγγελματίας άρα δεν μπορούσε να ξαναγίνει ερασιτέχνης όπως επιθυμούσε ο Ολυμπιακός.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής πλέον θα μπορεί να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα αφού το δελτίο του επικυρώθηκε μετά από ταλαιπωρία 6 μηνών για την ΑΕΚ και περισσότερο για τον ίδιο. Ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Γρηγορίου: «Δικαιωθήκαμε. Αυτό έπρεπε να γίνει. Είμαι ικανοποιημένος που κρατήσαμε αυτή τη γραμμή από την αρχή της υπόθεσης. Ήταν σίγουρο πως το τέλος ο παίκτης θα ερχόταν στην ΑΕΚ».

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων, με την υπ΄ αριθ. 253/21.12.2005 απόφασή της, δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κονέ, κατά της από 25.8.2005 απόφασης του ΔΣ της ΕΠΑΕ. Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη απόφαση και επικυρώνει το από 29.7.2005 συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Π. Κονέ με την ΠΑΕ ΑΕΚ».

Κονέ: «Ευχαριστώ την διοίκηση που στάθηκε δίπλα μου»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την αίσια κατάληξη που είχε η υπόθεση του, εμφανίσθηκε ο Παναγιώτης Κονέ, λίγο μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος. Την απόφαση αυτή περίμενα τόσο καιρό για να ηρεμήσω. Αυτό που θέλω τώρα είναι να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του προπονητή μου και σε όσους πίστεψαν σε μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή με στήριξαν και τόσο καιρό ήταν δίπλα μου», είπε φανερά χαρούμενος ο νεαρός μέσος.

Θέλει να επιστρέψει στην Ουκρανία ο Βενλίνσκι

Ο Ολεγκ Βενλίνσκι θέλει να πάρει το δρόμο της επιστροφής στην Ουκρανία και στη Ντνιεπρ. Ο διεθνής επιθετικός θέλει να φύγει από την ΑΕΚ και να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε και την τεχνική ηγεσία της οποίας ανέλαβε ο Ολεγκ Προτάσοφ. Την επιθυμία του Βενλίνσκι επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής της ουκρανικής ομάδας, Αντρέι Βικτόροβιτς Στετσένκο.

«Ο Όλεγκ δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ντνιεπρ και θα σας πω ότι αυτό επιθυμεί. Έχω μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του μερικές φορές και μου εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει. Όμως τον προειδοποίησα ότι επειδή έφυγε ως ελεύθερος παίκτης για την ΑΕΚ και τώρα η ελληνική ομάδα έχει συμβόλαιο μαζί του θα πρέπει να βρουν τη λύση οι μάνατζέρ του για να μείνει ελεύθερος και μετά μπορούμε να συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Στετσένκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024