Σε χαμηλά επίπεδα η απορρόφηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
Στο 43% έχει φθάσει η απορρόφηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα και βρίσκεται 7% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά 18% κάτω από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15.
27
Στο 43% έχει φθάσει η απορρόφηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα και βρίσκεται 7% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά 18% κάτω από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15, όπως αναφέρεται σε απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Το ΕΚΤ συμμετέχει με 4,7 δισ. ευρώ στο Γ΄ΚΠΣ για την περίοδο 2000-2006 και από τα χρήματα αυτά η Ελλάδα έχει απορροφήσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου το 43%, δηλαδή 7% πάνω από τον μέσο όρο απορρόφησης του υπόλοιπων προγραμμάτων του ΚΠΣ.
Αν και για ελληνικά δεδομένα τα προγράμματα του ΕΚΤ (τα δύο κύρια προγράμματα είναι τα «ΕΠ Απασχόληση» και «ΕΠ Εκπαίδευση») παρουσιάζουν σχετικά καλό συντελεστή απορρόφησης, όμως σε επίπεδο ΕΕ υπολείπονται από τον αντίστοιχο μέσο όρο απορρόφησης των 25 κατά 7% και κατά 18% έναντι του μέσου όρου των 15 παλαιών κρατών-μελών.
Ο μέσος ρυθμός απορρόφησης για όλη την Ένωση είναι 50,12%. Ειδικότερα τα 15 παλαιά κράτη μέλη παρουσιάζουν απορροφητικότητα 61,22%. Η τελευταία θέση ανήκει στην Ολλανδία και ακολουθούν Βρετανία και Δανία, ενώ η Ελλάδα κατέχει την 12η θέση στη ΕΕ των 15.
Σε χειρότερη θέση βρίσκονται οι δέκα νέες χώρες, οι οποίες έχουν κατορθώσει να απορροφήσουν μόνο το 29% των διαθέσιμων πόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Παραδέχτηκε διαγραφές υλικού ο εκπρόσωπος της Interstar – «Ήταν… σκουπίδια»
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»
- Air France και KLM ακύρωσαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ΗΑΕ για το Σαββατοκύριακο
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

