Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού

Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού

Να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατριάρχη Ειρηναίου και να παραιτηθεί ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, αντιδρώντας στις θέσεις της Ιερά Σύνοδου που χαρακτηρίζει «νέους Διοκλητιανούς» όσους ζητούν το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

37

Να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου και να παραιτηθεί ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αντιδρώντας στις θέσεις που εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος σχετικά με όσους ζητούν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, του οποίους χαρακτηρίζει «νέους Διοκλητιανούς».

Ό κ. Αλαβάνος κατέθεσε από το βήμα της Βουλής κείμενο της Ιεράς Συνόδου που απευθύνεται στους πιστούς και στο οποίο επιτίθεται κατά των βουλευτών που ζήτησαν τη σχετική νομική ρύθμιση.

«Κυκλοφόρησε σήμερα ένα κείμενο το οποίο προέρχεται από την Ιερά Σύνοδο και θα διαβαστεί στους ναούς κατά την Κυριακάτικη Ακολουθία. Το κείμενο αυτό αναφέρεται στα μέλη αυτά του Κοινοβουλίου, όπως είναι οι έξι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και άλλοι συνάδελφοι που κατέθεσαν πρόταση για τη διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους. Έχει ακραίους χαρακτηρισμούς, μας ονομάζει νέους Διοκλητιανούς. Θυμίζω ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός ήταν ένας σφαγέας των χριστιανών. Έχουμε τις ιδέες και τις έννοιες του σφαγέα και αυτού που έχει κονσερβοκούτι να έρχονται σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο και από την Ιερά Σύνοδο» είπε ο κ. Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής και της υπουργού Παιδείας «γιατί φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις».

Όπως είπε «καλλιεργείται μια ακροδεξιά αντίληψη και η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Χριστόδουλος είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων, Ειρηναίου».

Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, χαρακτήρισε ως «αστειότητες» τα όσα είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού στη Βουλή. Μάλιστα, προσέθεσε με νόημα ότι η Εκκλησία γνωρίζει πολύ περισσότερα απ ό,τι ορισμένοι νομίζουν.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι «χρησιμοποιεί το θρησκευτικό συναίσθημα για να διχάσει το λαό σε πιστούς και σε άπιστους. Προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους δεν θίγει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός, αλλά αφορά ένα μέτρο που έχει υλοποιηθεί σε άλλες χώρες εδώ και 200 χρόνια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024