
Συλλήψεις ισλαμιστών στη Γαλλία στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής έρευνας
Σε περισσότερες από 20 συλλήψεις προέβησαν τη Δευτέρα οι γαλλικές Αρχές που πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση «ισλαμιστικού δικτύου», το οποίο πιθανότατα ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα.
31
Σε περισσότερες από 20 συλλήψεις προέβησαν τη Δευτέρα οι γαλλικές Αρχές που πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση «ισλαμιστικού δικτύου», το οποίο πιθανότατα ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα.
Η γαλλική αστυνομία περιέγραψε τις εφόδους και τις συλλήψεις που πραγματοποίησε ως «μία μεγάλη επιχείρηση με στόχο την εξάρθρωση ισλαμιστικού δικτύου που συνδέεται με την τρομοκρατία».
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε Internet-cafe. Ορισμένοι εκ των συλληφθέντων θεωρούνται ύποπτοι για την πραγματοποίηση ένοπλων ληστειών με στόχο τη χρηματοδότηση ισλαμιστικού δικτύου.
Οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στην έρευνα και παρακολουθούσαν τους συλληφθέντες εδώ και εβδομάδες έχουν την πεποίθηση ότι ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είχαν την πρόθεση να διαπράξουν «βίαιες πράξεις» στο γαλλικό έδαφος, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Μετά τις επιθέσεις του Λονδίνου στις 7 Ιουλίου, η Γαλλία ενίσχυσε τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας . Ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στο τέλος Νοεμβρίου ότι υπάρχουν «πραγματικά» σχέδια επιθέσεων στη Γαλλία.
Τον περασμένο μήνα μάλιστα, οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν ένα νέο, σκληρό αντιτρομοκρατικό νόμο που θα επιτρέπει σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών -συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μέσων μεταφοράς και ορισμένων ναών- να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης για πρώτη φορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια αγκαλιά αγάπης και προσφοράς στον Πειραιά
- Δείτε το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα
- Κατερίνα Καινούργιου: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον τοκετό και η επιστροφή στην εκπομπή
- Stoiximan: «Πού ήσουν;»
- Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι δηλώνει και πόσα ακίνητα διαθέτει
- Ηράκλειο: Το σημείο που βρέθηκε αιμόφυρτη η 28χρονη μητέρα – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας
