Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό, 70-65 την πολωνική Προκόμ Τρεφλ
Τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 70-65 της πολωνικής Προκόμ Τρεφλ για την 5η αγωνιστική του β ομίλου. Την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Μάλαγα και η ΑΕΚ στην Λιουμπλιάνα κόντρα στην Ολίμπια (21:45).
Τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 70-65 της πολωνικής Προκόμ Τρεφλ για την 5η αγωνιστική του β ομίλου.
Η απόδοση του Νίκου Χατζή στην τέταρτη περίοδο, διάστημα στο οποίο ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» σημείωσε τους 13 από τους 19 πόντους της ομάδας του, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.
Την Πέμπτη και μάλιστα εκτός έδρας αγωνίζονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζουν τη Μάλαγα στην Ισπανία (21:45). Στη Λιουμπλιάνα βρίσκεται η ΑΕΚ για την αναμέτρηση με την Ολίμπια, η οποία αρχίζει επίσης στις 21:45.
Ολυμπιακός – Προκόμ Τρεφλ 70-65
Ασχημο ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας που βρέθηκαν να ακολουθούν με 9-15 στο σκορ.
Με σερί 7-0 ξεκίνησαν, όμως και οι Πολωνοί στη δεύτερη περίοδο. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αποδείχτηκε αποτελεσματική, ειδικά στην αναχαίτιση των Ντίλεβιτς, Γιαγκόντικ και Νταλμάου.
Ο τελευταίος πέτυχε δύο τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο και εκτόξευσε στο +9 την τιμή της διαφοράς, 20-29.
Χαρίσης, Βασιλόπουλος και Χατζής μείωσαν στο καλάθι, 29-31, αλλά ο Νταλμάου πέτυχε εύκολα τρεις ακόμη διαδοχικούς πόντους, αύξησε τους προσωπικούς του στους 16 στο ημίχρονο, το οποίο έληξε 29-34 για την πολωνική ομάδα.
Το τρίποντο του Τάιους Έντνι επέτρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό να μειώσει στους δύο πόντους με την έναρξη της τρίτης περιόδου, 32-34. Ο Κουίνσι Λιούις ισοφάρισε 34-34. Μάχη με σώμα έγινε στα επόμενα λεπτά, όταν ο Έντνι το πήρε προσωπικά, για να προσπεράσει με βραχεία κεφαλή ο Ολυμπιακός, 38-36.
Όταν έγινε το 42-48, φάνηκε πως η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των παικτών του Εουγκένιους Κιζέφσκι. Οι παίκτες, όμως, της ομάδας του Πειραιά αύξησαν σε 20 τις εύστοχες ελεύθερες βολές μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου μειώνοντας σε 49-52 με την εκπνοή.
Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις πέτυχε τους τρεις πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στην τέταρτη περίοδο, 52-52. Το εύστοχο τρίποντο του Νίκου Χατζή, 58-54, έδωσε το έναυσμα για θετικό αποτέλεσμα.
Ακόμη κι όταν ο Πατσέσας ισοφάρισε 63-63 και ο Ανταμ Βόιτσικ έδωσε προβάδισμα στην Προκόμ 63-65, ο Ολυμπιακός πίστεψε στην υπεροχή του, υποχρεώνοντας σε διαδοχικά λάθη τους παίκτες του Κιζέφσκι (σφύριξαν δύο κρίσιμα αμυντικά φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και οι διαιτητές εκτός φάσης), πήρε αυτό που ζητούσε απέναντι στους Πολωνούς.
Κλειδί στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα πάνω στον Κρίστιαν Νταλμάου που είχε 16 πόντους στο πρώτο μέρος, αλλά σημείωσε μόλις πέντε στην επανάληψη.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον Κάσπερ Ρουντ στη Μαδρίτη, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε πως μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκε ξανά ο εαυτός του στο γήπεδο.
Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου προκειμένου να ενισχυθεί στη θέση του τερματοφύλακα.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πολύ δύσκολο Game 2 απέναντι στη Μονακό - Τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού για τους τραυματίες.