Το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους ισοφάρισαν οι Πίστονς
Μία μόλις νίκη από το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους απέχουν πλέον οι Ντιτρόιτ Πίστονς, καθώς πέρασαν νικηφόρα και από το Χιούστον, επικρατώντας των Ρόκετς με 78-70. Οι περσινοί φιναλίστ ισοφάρισαν το προηγούμενο ρεκόρ τους και κυνηγούν τώρα το 9-0.
Μία μόλις νίκη από το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους απέχουν πλέον οι Ντιτρόιτ Πίστονς, καθώς πέρασαν νικηφόρα και από το Χιούστον, επικρατώντας των Ρόκετς με 78-70. Οι περσινοί φιναλίστ ισοφάρισαν το προηγούμενο ρεκόρ τους και κυνηγούν τώρα το 9-0.
Ηγέτης των φιλοξενούμενων ήταν για μια ακόμα φορά ο «Ριπ» Χάμιλτον, που έφτασε στους 19 πόντους.
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ζερμέιν Ο Νιλ, ο οποίος με 29 πόντους και 18 ριμπάουντ βοήθησε τους Πέισερς να επιβληθούν με 93-85 της Σάρλοτ.
Στο Κλίβελαντ, ανάλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιλγκάουσκας. Με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των Καβαλίερς στην άνετη νίκη με 102-84 επί του Ορλάντο.
Δυνατό παιχνίδι έγινε στο Μαϊάμι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη από τη Φιλαδέλφεια με 106-96. Έτσι, έμειναν χωρίς αντίκρισμα οι 33 πόντοι που σημείωσε για τους ηττημένους ο Αϊβερσον.
Με τον Ντέιβις και τον Πιρς να πετυχαίνουν από 26 πόντους, η ομάδα της Βοστώνης κέρδισε 100-93 το Τορόντο, που ακόμη δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης.
Χωρίς νίκη συνεχίζει και η Ατλάντα, που αυτή τη φορά ηττήθηκε με 95-92 από τους Χόρνετς. Οι Χοκς βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 27 πόντους διαφορά, ωστόσο κατάφεραν να μειώσουν και στο τέλος απείλησαν με ισοφάριση, αλλά ο Τζόε Τζόνσον αστόχησε στο τελευταίο σουτ.
Μόνο για ένα ημίχρονο άντεξαν οι Νικς στο Ντένβερ. Τελικά, ένας Νεοϋρκέζος, ο Καρμέλο Άντονι κι ένας πρώην παίκτης των Νικς, ο Μάρκους Κάμπι, έδωσαν τη νίκη στους Νάγκετς με 95-86. Ο πρώτος πέτυχε 25 πόντους και ο δεύτερος 20, μαζεύοντας και 13 ριμπάουντ.
Ο Οκούρ είχε 29 πόντους και εννέα ριμπάουντ στην αναμέτρηση της Γιούτα Τζαζ με τους Σανς, όμως δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να πάρει τη νίκη η ομάδα του, η οποία ηττήθηκε στο Φοίνιξ με 102-94.
Σε σπουδαία μέρα βρέθηκε ο Τζέισον Ρίτσαρντσον, που πέτυχε 28 πόντους και έτσι οι Ουόριορς του Γκόλντεν Στέιτ επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ με 91-80.
Ανετη νίκη πέτυχε το Σακραμέντο με 103-82 επί του Μιλγουόκι. Πέντε παίκτες των Κινγκς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
Με 11 πόντους διαφορά προηγήθηκαν στην αρχή οι Μπουλς, όμως δεν άντεξαν στην αντεπίθεση των Σουπερσόνικς κι έτσι η ομάδα του Σιάτλ πήρε τελικά τη νίκη με 98-84.
Τέλος, στη «μάχη» του Λος Άντζελες, οι Κλίπερς είχαν τρεις παίκτες (Μπραντ, Μόμπλεϊ, Μαγκέτ) με πάνω από 20 πόντους, άλλον έναν (Κασέλ) με 17 και επιβλήθηκαν 97-91 των Λέικερς. Ο Μπράιαντ με τους 36 πόντους έδειχνε να παλεύει μόνος του για να γυρίσει το παιχνίδι.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου:
Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να σηκώσει το FIBA Europe Cup και πάει στη χώρα των Βάσκων για να υπερασπιστεί το +6 της Πυλαίας, στον επαναληπτικό τελικό (21:00).
Οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν για τέταρτη φορά τους Μπλέιζερς και πέρασαν στους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας του NBA, την ώρα που οι Σίξερς νίκησαν τους Σέλτικς στη Βοστώνη και μείωσαν σε 3-2.