Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές την Πέμπτη
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επανέκαμψαν από τις απώλειες που σημείωσαν την Τετάρτη, μετά τις αισιόδοξες εταιρικές ανακοινώσεις των Zurich Financial Services και Vivendi Universal. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επανέκαμψαν από τις απώλειες που σημείωσαν την Τετάρτη, μετά τις αισιόδοξες εταιρικές ανακοινώσεις των Zurich Financial Services και Vivendi Universal.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας, καθώς η τιμή του πετρελαίου βαίνει και πάλι ανοδική, μετά τη φθίνουσα πορεία των τελευταίων ημερών.
Με άνοδο κατά 0,18% άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στις 5.439,7 μονάδες.
Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές κατά την έναρξη των συναλλαγών και στο χρηματιστήριο του Παρισιού με τον δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,24% στις 4.522,87 μονάδες από τις 4.512,13 μονάδες που έκλεισε την Τετάρτη. Ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 5.126,15 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,88%.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.