Σύγκλιση απόψεων για το Τ+3 μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και χρηματιστών
Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του του ΔΣ του ΣΜΕΧΑ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξιο Πιλάβιο. Στην συνάντηση σημειώθηκε σύγκλιση απόψεων για το θέμα του Τ+3 και δεν αποκλείται να μην προχωρήσει τελικά στην κατάργησή του.
38
Σε καλό κλίμα έγινε η Δευτέρα η συνάντηση του ΔΣ του ΣΜΕΧΑ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξιο Πιλάβιο και Γιάγκο Χαραλάμπους. Στην συνάντηση σημειώθηκε σύγκλιση απόψεων για το θέμα του συμψηφισμού αγορών και πωλήσεων εντός τριημέρου (Τ+3).
Συμφωνήθηκε ότι η διαβούλευση θα συνεχισθεί, προκειμένου να βρεθεί τελική λύση εντός του μηνός για το συμφέρον της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές αναμένεται να συμφωνήσουν να παραμείνει το Τ+3, αλλά θα γίνει υποχρεωτική η σύμβαση δανεισμού τύπου margin.
Oι ΑΧΕ, ΑΧΕΠΕΥ και ΕΛΔΕ θα παρέχουν στους πελάτες τους το δικαίωμα να παίζουν το 50% των κεφαλαίων που έχουν δεσμεύσει, δηλαδή πλέον ένας επενδυτής μπορεί να έχει χαρτοφυλάκιο 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. να είναι δανεισμένο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πως η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τι θα γίνει στην Αττική
- Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS
- Τέμπη: Τι αποκαλύπτουν «χαμένα» έγγραφα
- ΑΑΔΕ: Ποια εισοδήματα και παροχές δεν πιάνει το ραντάρ της Εφορίας
- ΚΕΦΙΜ: Στην Ελλάδα η 2η υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας – Παραμένει σχεδόν ίδια με τα επίπεδα του 2019



