Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσω Πύργου ο Ολυμπιακός στους «16» του Κυπέλλου-Νέα «θύματα» Ατρόμητος, Ηρακλής

Μέσω Πύργου ο Ολυμπιακός στους «16» του Κυπέλλου-Νέα «θύματα» Ατρόμητος, Ηρακλής

Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός να επιβληθεί του Πανηλειακού με 4-0 στον Πύργο και να προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός συνέχειας έμειναν Ηρακλής και Ατρόμητος, που αποκλείστηκαν από Παναχαϊκή (4-2 στα πέναλτι, 1-1 κα, παρ.) και Θρασύβουλο (2-0).

66

Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός να επιβληθεί του Πανηλειακού με 4-0 στον Πύργο και να προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκτός συνέχειας έμειναν Ηρακλής και Ατρόμητος, που αποκλείστηκαν από Παναχαϊκή (4-2 στα πέναλτι, 1-1 κα, παρ.)και Θρασύβουλο (2-0), αντίστοιχα.

Συνολικά επτά ομάδες της Α Εθνικής (ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Καλλιθέα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, Ηρακλής και Ατρόμητος) έχουν πληρώσει μέχρι τώρα το κόστος της εφαρμογής του αγγλικού συστήματος διεξαγωγής στον θεσμό.

Πανηλειακός – Ολυμπιακός 0-4

Δύο γκολ σημείωσε ο Ντάνι (19, 44) και από ένα οι Οκκάς (17), Τζόρτζεβιτς (86).

Ο Τροντ Σόλιντ χρησιμοποίησε από την αρχή τον Μάριτς και τον Σούρερ (για πρώτη φορά φέτος), έβαλε πάλι στην άμυνα τον Τουρέ, πέρασε δεξιά τον Κωστούλα, αριστερά προτίμησε τον Μπουλούτ, ενώ στην επίθεση επέλεξε το δίδυμο Ντάνι, Οκκά.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Στο 17 ο Μπουλούτ πέρασε κάθετη μπαλιά στον Οκκά, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Καρακούτση και να κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια το… λόγο πήρε ο Ντάνι. Ο Ισπανός επιθετικός «χτύπησε» δύο φορές, στο 19 με σουτ και στο 44 με κοντινό πλασέ ύστερα από μπαλιά του Τζόρτζεβιτς κι έτσι το ημίχρονο έληξε 3-0.

Ήταν τα πρώτα γκολ του Ντάνι σε επίσημο παιχνίδι, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Με αυτή την εξέλιξη, το παιχνίδι στο β ημίχρονο ήταν τυπικής διαδικασίας.

Στο 74 ο Πανηλειακός έχασε σημαντική ευκαιρία για να μειώσει, αρχικά με τον Μπρη, που μπήκε από δεξιά και σούταρε, για να αποκρούσει ο Νικοπολίδης και στη συνέχεια με τον Λιοσάτο, που απέτυχε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στο εσωτερικό της άδειας εστίας.

Στο 86 ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Καρακούτση και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Δέντσης (Αθήνας)

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καρακούτσης, Κολοτούρος, Καράμπελας, Μπρης, Λιβέρης, Ζαγοριανός (46 Λιοσάτος), Πελέκης (70 Σπανός), Νταλαπέρης, Κολώκας, Γουβαλάρης, Ρεπετσάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Κωστούλας, Μπουλούτ, Σούρερ, Τουρέ, Στολτίδης, Μάριτς (71 Μπαμπανγκίντα), Καφές, Οκκάς (62 Ντ Ακόλ), Ντάνι (83 Χοβανισιάν), Τζόρτζεβιτς.

Θρασύβουλος – Ατρόμητος 2-0

Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, αφού οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου, δημουργώντας ευκαιρίες και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Το σκορ άνοιξε στο 48ο λεπτό ο Λαζάρου, όταν μετά από λάθος έξοδο του Ανδριόλα, φάση διαρκείας και σύγχυση στην εστία του Ατρομήτου, και ενώ οι Γεωργίου και Μικές δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον παίκτη του Θρασύβουλου που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πριν καλά καλά προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, ο «δαιμόνιος» Λαζάρου έδρασε και πάλι.

Κατάφερε με ωραία προσπάθεια να κερδίσει πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Κατσίκης, που ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0.

Ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καραδήμου με δεύτερη κίτρινη, κάνοντας το έργο της ομάδας του αρκετά πιό δύσκολο.

Στο 58, όμως, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φινοκαλιώτης (Αθηνών) απέβαλε τον σκόρερ Κατσίκη κι έτσι επανήλθε η αριθμητική ισορροπία.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Τζόρβας, Αϊβαλιώτης, Βασιλείου, Αποστόλου, Χάβος (77 Κ. Αγγος), Κωτσής, Κατσίκης, Λαζάρου, Αλ Τζάχερ (46 Παπαθανασίου), Τζιοβάνι (57 Σύρος), Χαλιμούρδας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ανδριόλας, Παππάς (56 Ντόε), Σωτήρχος, (70 Δήμος), Μικές, Γεωργίου, Κούτσης, Κορακάκης, Καραδήμος, Σκαρμούτσος (79 Μανίκας), Κατεμής, Ζαχαρόπουλος.

Παναχαϊκή – Ηρακλής 1-1 (4-2 στα πέναλτι)

Ο Ηρακλής έγινε η έκτη ομάδα της Α Εθνικής (μετά τους ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Καλλιθέα, Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό), που αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.

Η Παναχαϊκή επικράτησε στην Πάτρα του «Γηραιού» στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν 1-1, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον Κομπέλι στο 46 και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με τον Μουράτι στο 80.

Το παιχνίδι άρχισε με μια ελαφριά υπεροχή του Ηρακλή, χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Ουσιαστικά στο α ημίχρονο μόνο δύο φορές ανησύχησαν οι γηπεδούχοι.

Την πρώτη στο 14, όταν ο Παναγιώτου εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Π. Καπετάνου και τη δεύτερη στο 40 όταν ο ίδιος παίκτης πάλι με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Με το ξεκίνημα του β ημιχρόνου (46), η Παναχαϊκή αιφνιδίασε τον Ηρακλή.

Ο Φερέιρα σέντραρε και ο Κομπέλι με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο «γηραιός» προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε την Παναχαϊκή, αλλά έπρεπε να φτάσει το 80ο λεπτό για να πετύχει την ισοφάριση, με ένα εκπληκτικό σουτ του Μουράτι.

Κι αφού στο 92 ο Γκάτζης απέτυχε από κοντά με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη (πέρασε δίπλα από το δοκάρι), το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί έχασε ο Ηρακλής τη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 99 ο Ερέρα με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, απέτυχε και στο 122 από εξαιρετική θέση να ευστοχήσει στο απευθείας φάουλ που εκτέλεσε.

Το παιχνίδι κατέληξε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Παναγιώτου απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ερέρα, Κατσιαμπή κι έτσι η Παναχαϊκή επικράτησε με 4-2 και πήρε σπουδαία πρόκριση.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Παναγιώτου, Αργυρόπουλος, Γκάτζης, Κόλτσης, Αιλτον (67 Σισμανίδης), Ένκβιστ (79 Γραβανής), Κομπέλι, Φερέιρα, Τζουλιάνο, Φούφουλας (46 Γκίτσης), Στούπας.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Αλεμάο (71 Κ.Καπετάνος), Σνάουτσερ, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Λαβάλ, Μουράτι, Λαγός (71 Πρίττας), Π. Καπετάνος (83 Δρούγας), Ερέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024