Επιτάχυνση της ανάπτυξης στη Γαλλία στο τρίτο τρίμηνο
Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας ανέβασε στροφές στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, καθώς άγγιξε το 0,7% από 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο. Υποχώρηση πληθωρισμού τον Οκτώβριο.
Υποχώρησε, τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός στη Γαλλία και ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας ανέβασε στροφές στο τρίτο τρίμηνο , σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.
Ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο 2%, από 2,4% το Σεπτέμβριο ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε στο 0,7%, υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 0,1%. Στο σύνολο του 2005 το γαλλικό ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 1,5%.
«Εδώ και μήνες λέω ότι όλα τα φώτα για τη γαλλική οικονομία έχουν ανάψει πράσινα» δήλωσε στο ραδιόφωνο Europe 1 ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Τιερί Μπρετόν.
«Ο ρυθμός ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο θα είναι πολύ υψηλότερος του ρυθμού στο πρώτο εξάμηνο και στο σύνολο του έτους θα κυμανθεί μεταξύ 1,5% και 2%» προσέθεσε.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.