Πρωταθλητές του σεξ οι Έλληνες, δείχνει η φετινή έκθεση της Durex
Λονδίνο: Οι Ελληνες κάνουν έρωτα πιο συχνά από όλους τους άλλους λαούς, ξεπερνώντας ακόμα και τους Γάλλους, οι οποίοι έως τώρα θεωρούνταν πως κατέχουν τα πρωτεία στο αρχαιότερο σπορ του κόσμου, προκύπτει από την ετήσια έκθεση της βιομηχανίας προφυλακτικών Durex.
Λονδίνο: Οι Ελληνες κάνουν έρωτα πιο συχνά από όλους τους άλλους λαούς, ξεπερνώντας ακόμα και τους Γάλλους, οι οποίοι έως τώρα θεωρούνταν πως κατέχουν τα πρωτεία στο αρχαιότερο σπορ του κόσμου, προκύπτει από την ετήσια έκθεση της βιομηχανίας προφυλακτικών Durex.
Oι Έλληνες, έδειξε η έρευνα, κάνουν σεξ 138 φορές το χρόνο, καταρρίπτοντας με διαφορά τον παγκόσμιο μέσον όρο, που δεν ξεπερνά ένα πενιχρό 103. Η Κροατία με 134 φορές και η Σερβία-Μαυροβούνιο με 128 ακολουθούν, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Οι Ασιάτες έχουν να επιδείξουν τις χειρότερες επιδόσεις: ενδεικτικά, οι Ταϊλανδοί δηλώνουν πως κάνουν έρωτα μόλις 97 φορές το χρόνο, οι Κινέζοι 96, ο Ταϊβανέζοι 88, οι Βιετναμέζοι 87, οι Ινδοί 75 και τελευταίοι έρχονται οι Γιαπωνέζοι με 45 φορές το χρόνο.
Ο ηλικιακός μέσος όρος για την πρώτη σεξουαλική επαφή βρίσκεται στα 16,3 χρόνια.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται όλο και πιο τολμηροί όσον αφορά τις σεξουαλικές τους συνήθειες. Το πιο συνηθισμένο μέρος στο οποίο κάνουν έρωτα εκτός της κρεβατοκάμαρας είναι το αυτοκίνητο (50%), οι τουαλέτες (39%), η κρεβατοκάμαρα των γονέων (36%) και το πάρκο (31%).
Όσον αφορά το θέμα της συζυγικής πίστης, η έρευνα δείχνει ότι 44% των ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο είχε κάποια ερωτική εμπειρία που διήρκεσε μόνον μία νύχτα, ενώ το 22% παραδέχθηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.
Οι Τούρκοι είναι οι πιο άπιστοι, καθώς 58% δηλώνουν ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ οι Νορβηγοί (70%), οι Φινλανδοί, οι Νεοζηλανδοί και οι Σουηδοί (64%) κατέχουν τα πρωτεία στις εφήμερες σεξουαλικές επαφές.
Στην έρευνα της Durex, που φέτος πραγματοποιείται για έννατη συνεχή χρονιά, πήραν μέρος περισσότερα από 317.000 άτομα από 41 χώρες του κόσμου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω του δικτυακού τόπου της Durex.
health.in.gr
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442