Στο πειθαρχικό παραπέμπεται ζεύγος πρωτοδικών με ανάμειξη στην υπόθεση Γιοσάκη
Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου εστάλησαν οι πειθαρχικές αγωγές κατά του προέδρου πρωτοδικών Ν.Ποταμιάνου και της συζύγου του, επίσης προέδρου Πρωτοδικών Γ.Λαμπροπούλου, το όνομα των οποίων αναφέρθηκε σε σχέση με το παραδικαστικό κύκλωμα.
Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου έστειλε ο προϊστάμενος του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρος ΑΠ Ν.Γεωργίλης, τις πειθαρχικές αγωγές κατά του προέδρου πρωτοδικών Ν.Ποταμιάνου και της συζύγου του, επίσης προέδρου Πρωτοδικών Γ.Λαμπροπούλου, το όνομα των οποίων αναφέρθηκε σε σχέση με το παραδικαστικό κύκλωμα.
Το ζεύγος των δικαστικών, όταν υπηρετούσε στον Πειραιά, μεταχειρίστηκε ευνοϊκά τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, ειδικά κατά τη διένεξη που είχε με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θεολογίας, Ξεν.Παπαχαραλάμπους. Ακόμα, η κ. Λαμπροπούλου φρόντιζε να αντικαθιστά συναδέλφους της, προκείμενου να δικάζει η ίδια υποθέσεις του Ι.Γιοσάκη.
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρ.Κεδίκογλου, θα προσδιορίσει την ημερομηνία συζήτησης στο πειθαρχικό συμβούλιο. Εισηγητής και στις δύο υποθέσεις έχει οριστεί ο αρεοπαγίτης Γ.Βούλγαρης.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το περασμένο καλοκαίρι, δεν έκανε δεκτή την πρόταση του τότε προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γ.Κάπου, να απολυθούν από το δικαστικό σώμα ο κ. Ποταμιάνος και η κ. Λαμπροπούλου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων