Νέες κλήσεις για απολογία στέλνουν οι ανακριτές για το παραδικαστικό κύκλωμα
Νέες κλήσεις προς απολογία σε δικαστές και δικηγόρους, οι οποίο εμπλέκονται στην υπόθεση της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία και του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, αναμένεται να στείλουν εντός της εβδομάδας οι ανακριτές.
Νέες κλήσεις προς απολογία σε δικαστές και δικηγόρους, οι οποίο εμπλέκονται στην υπόθεση της πρώην ανακρίτριας Αντ.Ηλία και του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, αναμένεται να στείλουν εντός της εβδομάδας οι ανακριτές που διενεργούν την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, εκτός από τους τρεις δικηγόρους Σάκη Κεχαγιόγλου, Γιώργο Νικολακόπουλο και Νίκο Εμμανουηλίδη, τα κατηγορητήρια που συντάσσονται από τους εφέτες Γιάννη Σίδερη και Γιάννη Φιοράκη αφορούν δικαστές, τον Ιάκ. Γιοσάκη, έναν γιατρό και έναν δικαστικό υπάλληλο που φέρονται να είχαν ανάμειξη στην παράνομη δραστηριότητα που αποδίδεται στην Αντωνία Ηλία σε σχέση με την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών.
Παράλληλα, οι πράξεις για τις οποίες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι κατηγορούμενοι δεν αφορούν μόνο πλημμελήματα, αλλά και για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Όσον αφορά στην υπόθεση της Αντωνίας Ηλία, ο δικηγόρος της αναμένεται να επισκεφθεί τους ανακριτές στους οποίους θα προσκομίσει το πληρεξούσιο με πρόσφατη υπογραφή της, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιηθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης και να ζητήσει αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να προετοιμάσει η πρώην πρωτοδίκης την υπεράσπισή της.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα εμφανιστεί η ίδια στο ανακριτικό γραφείο ή αν θα επιλέξει να εκπροσωπηθεί και πάλι διά του συνηγόρου της.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων