
Χάστε κιλά και απολαύστε καλύτερη ερωτική ζωή
Βανκούβερ: Οι παχύσαρκες γυναίκες που αρχίζουν να χάνουν βάρος παρατηρούν βελτίωση και στην ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Βορείου Αμερικής για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (NAASO).
Βανκούβερ: Οι παχύσαρκες γυναίκες που αρχίζουν να χάνουν βάρος παρατηρούν βελτίωση και στην ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Βορείου Αμερικής για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (NAASO).
Ακόμα και η μετριοπαθής απώλεια βάρους μειώνει τα παράπονα για το συναίσθημα του μη σεξουαλικά επιθυμητού και βελτιώνει την σεξουαλική επιθυμία.
Συγκεκριμένα, ερευνητική ομάδα του Κέντρου Διατροφής και Υγείας Duke με επικεφαλής τον Δρ Μάρτιν Μπινκς, έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 161 παχύσαρκες γυναίκες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους στη Μινεσότα και διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα ανέφεραν προβλήματα με την ερωτική τους ζωή στην αρχή της μελέτης.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου, το ποσοστό των γυναικών που ανάφεραν ότι είχαν προβλήματα σεξουαλικής επιθυμίας έπεσε στο 15% από 19% και το ποσοστό των γυναικών που αισθάνονταν μη σεξουαλικά ελκυστικές έπεσε στο 26% από 68%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα απώλειας βάρους διήρκεσε δύο χρόνια, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι φυσιολογικό για την πλειοψηφία των ατόμων να χάνουν σημαντικό βάρος ήδη από τον πρώτο χρόνο.
Οι επιστήμονες παρατήρησαν όμοια αποτελέσματα και σε 26 παχύσαρκους άνδρες επίσης στη Μινεσότα, αλλά τονίζουν ότι ο μικρός αριθμός του ανδρικού δείγματος καθιστά δύσκολη την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος από τα παρόντα στοιχεία.
health.in.gr
- Ο Λίβανος επιβεβαιώνει την συμφωνία παύσης των επιθέσεων της Χεζμπολάχ
- Τραυλού: H ναυτιλία είναι η αόρατη εγγυήτρια δύναμη της καθημερινής μας διαβίωσης
- Η Παρί Σεν Ζερμέν «δένει» τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της μετά τα δύο σερί Champions League
- Βρήκαν οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Παλαιόχωρα
- Οι πρώην κολλητές της Τέιλορ Σουίφτ που έφαγαν «πόρτα» από τον γάμο της
- Πρόστιμο στον Ντάνιελ Βαγιέχο από το Roland Garros για σεξιστικό σχόλιο