Μάχη φιλελεύθερων και συντηρητικών την Κυριακή για την προεδρία της Πολωνίας
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Πολωνοί για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας. Την προεδρία διεκδικούν ο φιλελεύθερος Ντ.Τασκ και ο συντηρητικός δήμαρχος της πρωτεύουσας Λ.Καζίνσκι. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν μάχη στήθος με στήθος.
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή περίπου 38 εκατομμύρια Πολωνοί, προκειμένου να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας. Το ύπατο αξίωμα διεκδικούν ο φιλελεύθερος Ντόναλντ Τασκ και ο συντηρητικός δήμαρχος της πρωτεύουσας Λεχ Καζίνσκι. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, οπότε αναμένονται τα exit polls.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο 48χρονος Ντόναλντ Τασκ της Πλατφόρμας των Πολιτών θα λάβει το 51%, ενώ ο 56χρονος Λεχ Καζίνσκι του δεξιού Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης το 49%.
Στον πρώτο γύρο, ο Τασκ είχε λάβει το 36,3% έναντι 33,1% του Καζίνσκι.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.